Waterschap koploper in zuiveren afvalwater

FLEVOLAND
Het gezuiverde afvalwater in Flevoland is relatief het schoonst. Dat blijkt uit een vergelijking van de verschillende waterschappen in Nederland, die gemaakt is in opdracht van de Unie van Waterschappen.

Waterschap Zuiderzeeland haalt de verontreinigde afvalstoffen het best uit het afvalwater. Ook verbruikt het daarbij de minste energie.

Zuiderzeeland is blij met deze resultaten. Het laat weten ook de komende jaren te blijven werken aan het innoveren en duurzamer maken van het zuiveringsbeheer.

reacties (5)

 • Tja

   

  Nu vindt het bestuur van het waterschap vast dat ze een nieuw kantoor verdient hebben of opslag of iets dergelijks. Het waterschap had al lang bij rijkswaterstaat of de provincie ondergebracht moeten worden. Een geldverslindende organisatie is het nu. Het hoeft echt niet zelfstandig te zijn. De drogreden is altijd dat watermanagement zo belangrijk is dat het buiten politieke partijen moet blijven. Het grappige is dat ze eigen verkiezingen hebben met politieke partijen. Compleet overbodige bestuurslaag.

  reageer
 • Hans

   

  Ben net terug uit USA. Dan besef je hoe goed ons kraanwater is. We zijn verwend met uitstekend water.

  reageer
 • Ed

   

  Water zonder verontreinigingen verwennerij? Eerder een basisbehoefte die in Nederland gelukkig (nog) goed gewaarborgd is!

 • Ed

   

  Water zonder verontreinigingen verwennerij? Eerder een basisbehoefte die in Nederland gelukkig (nog) goed gewaarborgd is. In de VS komt door "fracking" (kraken) soms zelfs gas uit de waterkraan. Dat kan in Nederland ook gebeuren als winstbejag prioriteit nummer één wordt.

 • Ricardo

   

  Kunnen ze de tarieven vlg jaar weer verhogen.

  reageer
 • ach ja

   

  Nee juist niet, als je goed leest staat er dat men de minste energie verbruikt en dat men verder gaat met het verduurzamen van het process. Dat betekent een enorme energiebesparing t.o.v. voorgaande jaren. Dan zouden de tarieven naar beneden moeten. Of gaan ze deze besparingen omvormen in kosten door het management die zo goed bezig is extra te belonen????

 • Evalu

   

  Goed bezig Waterschap!

  reageer
 • Barbara

   

  Mooi dat ze dit resultaat weten te bereiken, geeft een goed gevoel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert