Vervanging asbestdaken Haf begonnen

LELYSTAD
In de wijk Haf in Lelystad is maandag begonnen met de vervanging van asbestdaken. Het bewonerscollectief Dakrenovatie Haf heeft daarover een contract getekend met een aannemer.

De wijk telt 84 woningen met asbestdaken. Zeven daarvan krijgen de komende twee weken nieuwe daken. De kosten van rond de 5500 euro per woning zijn voor de eigenaren geen probleem.

De daken van de overige huizen in Haf worden volgend jaar pas gerenoveerd. Voor mensen die het niet kunnen betalen, wordt nog naar een oplossing gezocht.

Lelystad telt ruim 1200 huizen met asbestdaken. Die moeten van het Rijk voor 2024 zijn vervangen. 

 

reacties (1)

 • Jan

   

  Voor de mensen die het niet kunnen betalen zal de gemeente moeten bijspringen en deze mensen een lening verstrekken tegen een minimaal rentepercentage en niet zoals met de gasleidingen 3 x de prijs rekenen als lening.

  reageer
 • Jan

   

  Dit is regelrechte onzin. De gasleidingen was een kwestie van goed rondshoppen, vooral buiten de polder, want de bedrijven hier vroegen de hoofdprijs maal.. Offertes van slechts een paar honderd euro bleek de realiteit. Hoezo leningen daar oor? Hoe kom je erbij? Woningen waarbij elektrisch gekookt werd waren al voor €150 klaar. Klein stukje gasleiding van de meter naar de leiding naar zolder aankoppelen en klaar.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert