Tekort jeugdzorg oplossen door bezuinigen op rest

ALMERE
Om de jeugdzorg in Almere ook voor de rest van het jaar te behouden, moet er bezuinigd worden op andere gemeentelijke zaken. Dat zei Nico van Duijn, van collegepartij Leefbaar Almere, in het radioprogramma Forum van Omroep Flevoland.
Volgens Van Duijn zit de begroting van Almere zo krap in elkaar, dat het tekort in de jeugdzorg alleen kan worden gedicht door te snijden in andere onderdelen van de begroting.

Van Duijn ziet niets in het voorstel van de PvdA om de financiële problemen in de jeugdzorg op te lossen door alvast budgetten voor komende jaren te gebruiken. 

Wethouder René Peeters wilde aanvankelijk een deel van de jeugdzorg stopzetten, omdat het geld voor dit jaar op is. De gemeenteraad heeft daar donderdag een stokje voor gestoken. De stop op de jeugdzorg is weliswaar teruggedraaid, maar hoe dat betaald moet worden, is nog onduidelijk. 

reacties (11)

 • wolverine

   

  er is geld zat we hoeven enkel maar te bezuinigen op het asielbeleid,daar gaat een hoop verloren geld naar toe.stop daarmee.terug sturen en opgelost is het probleem,blijven onze jeugd te helpen

  reageer
 • tja

   

  Ook maar er valt meer geld te halen bij het opheffen van EBDA en Flopriade. Als deze twee nutteloze prestige projecten nu eens opgedoekt worden dan zijn er ineens tientallen miljoenen extra beschikbaar en daarbovenop hoeven bestuurders en burgers hier geen tijd, energie en ergernis in te investeren.

 • Philip

   

  Ik voorzie al een bovenmatige stijging van de WOZ-waarde om alle kosten te dekken.

  reageer
 • polderjongen

   

  Moeten wij ons niet afvragen hoe het mogelijk is dat er in Almere maar liefst 4000 jongeren jeugdzorg nodig hebben; wie zijn deze jongeren ? Wordt er niet te snel naar jeugdzorg verwezen i.p.v. dat mensen hun eigen problemen proberen op te lossen ?

  reageer
 • Erwin

   

  Laat jeugdzorg maar echt bezig houden met zorg aan jeugd. Hier falen ze wel elke keer in. En de behandelingen rekken. Dat kost geld. Los het probleem gewoon op. En op naar volgende.

  reageer
 • Jan

   

  D66 is gewoon verstandig om de deur voor jeugdzorg niet wagenwijd open te zetten. Zodat het geld niet met bakken wegstroomt. Maar ja de PvdA moet zo nodig weer veel geld gaan uitgeven. PvdA mag gaan zoeken naar het geld. Misschien flopiade stop, extra bezuiniging bieb of cultuur. Misschien arbeidsproductiviteit in de jeugdzorg verhogen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Is jeugdzorg schoolzwemmen,sport,extra scholing? Of is jeugdzorg reclassering, reintegratie, taalproblematiek,etc. Want dan kunnen wellicht de gebedshuizen dit opvangen.

  reageer
 • Jan

   

  Ik geloof dat jij echt geen idee hebt waar jeugdzorg voor bedoeld is. Wat dacht je van de zorg voor minderjarigen die thuis mishandeld worden? Of zo onhandelbaar zijn dat ze niet langer thuis kunnen wonen op een veilige manier? En ga zo maar door. Alles wat jij noemt heeft daar niets mee te doen.

 • Ambtelijkwalhalla

   

  Geen flitsende nieuwjaarsreceptie, geen kerstpakketten meer, geen freubeluurtje voor de ambtenaar, geen onkostendeclaraties meer (burger krijgt dit al jaren niet meer) geen auto en/of chauffeur maar net als ieder ander je eigen auto gebruiken, geen dienstwoning meer etc. Gemeente vergaderuren over extreme luxe zoals bijvoorbeeld Floriade verhalen op de organisatoren, broodtrommeltjes beleid invoeren in de ambtelijke gebouwen etc, etc.

  reageer
 • Pzaal

   

  Bezuinig de Flopriade maar meteen weg.

  reageer
 • Jeroen

   

  Floriade opdoeken.

  reageer
 • frits

   

  stop maar eens met geld over de balk smijten voor onzin projectjes hier en stop met die waardeloze flopiade en haal maar eens geld uit die pot waar 43 miljoen in zit

  reageer
 • Jean

   

  Geld bij de floriade weg halen. Er zijn belangrijkere zaken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert