Houten 2e Trekvogelbrug wordt vervangen

ALMERE
De 2e Trekvogelbrug in Almere Stad wordt vervangen. Uit inspectie is gebleken dat de houten fietsbrug niet meer in goede staat is. Voor de houten brug komt een stalen brug in de plaats.

Volgens de gemeente Almere is het goedkoper om een nieuwe brug te bouwen dan de bestaande te repareren. De werkzaamheden beginnen maandag en duren tot 9 december. Het Trekvogelpad wordt in die periode afgesloten van het Lepelaarpad tot de Oostvaardersdijk.

In Almere zijn zo'n 20 zeer slechte houten fietsbruggen door houtrot. De gemeente heeft niet het geld om ze allemaal te vervangen. In veel gevallen wordt de draagconstructie verstevigd zodat ze nog een tijdje mee kunnen.  

reacties (2)

 • Boels

   

  "De gemeente heeft niet het geld om ze allemaal te vervangen." Wat zielig! Toch het gevolg van het ontbreken van jaarlijkse reserveringen voor onderhoud. Maar Almere gaat voor een stad zonder afval en produceert het zelf. Almere, stad zonder verstandig bestuur.

  reageer
 • willem-stad

   

  Met de auto mag je er ook over heen en daar maken zomers heel wat dagjesmensen gebruik van om aan het eind te bbq-en, maar natuurlijk vooral fietsers en (vogel)wandelaars. Als we familie uit de VS of elders te logeren hebben is dat m'n vaste Almere- sightseeing met de opmerking, dat wij ook een Golden-gate of Brooklynbridge hebben hoor. Rammelen die planken, ze doen het in hun broek met die Nederlandse houten bruggen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert