PvdA-er Stoop: "dit is geen slimme zet van de partij"

DRONTEN
De fractievoorzitter van de PvdA in Dronten, Suzanne Stoop, heeft moeite met de wijze waarop het partijbestuur niet-leden wil betrekken bij de verkiezingen voor een nieuwe lijsttrekker.

"Je mag nu voor 2 euro je stem uitbrengen voor een nieuwe lijsttrekker. Het probleem wat ik hiermee heb is dat je geen lid van de PvdA hoeft te blijven. Dit zijn zogenaamde flitsleden."

Suzanne Stoop vindt dat de partij zichzelf op deze manier in de uitverkoop doet. "Daarmee doe je de 46.000 leden die in goede en slechte tijden lid blijven tekort".

Ook is ze bang dat mensen met foute motieven lid gaan worden om zo de verkiezing van het lijsttrekkerschap negatief te beïnvloeden. Het is volgens Stoop dus geen slimme zet van de Partij van de Arbeid. Ze wil daarom uitleg van het bestuur over de maatregel.

"Dit is korte termijn denken en slecht voor de motivatie van al die leden die zo weer de straat op moeten om campagne te voeren voor de verkiezingen van volgend jaar."


 

reacties (9)

 • StevieW

   

  Ook 2,- euro acht ik teveel voor deze club, die ondernemen met andermans geld. Om met de woorden van Hans Spekman te eindigen, "nivelleren is een feest".

  reageer
 • Rein nijp

   

  Persoonlijke hoop ik dat de partij van de arbeid een enorm verlies lijd. Hebben ze wel verdiend met hun beleid. Bijvoorbeeld het pensioen naar 67 jaar lekker voor de straatmakers en het ziekenhuis personeel. Zware beroepen die Je had moeten inzien!!!!! Je kunt alles inzetten maar je hebt het aan jullie zelf te danken Rein Nijp

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PvdA heeft inderdaad ingestemd met het beleid. Maar vergeet niet dat dergelijk beleid er zonder de coalitiepartner VVD niet was gekomen.

 • .\/\/.

   

  De PvdA schiet zichzelf in de voet. Men denkt bredere participatie op te roepen (op zich een leuk idee) maar zal worden overlopen door het GeenStijlgepeupel.

  reageer
 • kees d.

   

  Een partij in nood maakt gekke sprongen.

  reageer
 • Brinkman

   

  Lekker om je partij zo publiekelijk aan te vallen kan ze haar ongenoegen niet gewoon binnen de partij houden en daar een oplossing voor zoeken . Ach ja na de volgende gemeenteraad versnellingen bestaat de PVDA in Dronten niet eens meer .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mars

   

  Twee euro de man. Daar kunnen ze een hoop rooibosthee van kopen.

  reageer
 • Ron

   

  De beste stuurlui staan aan wal. Hoe denkt deze mevrouw de problemen in de PvdA op te lossen? In Dronten bereikt deze partij helemaal niks. En nu commentaar leveren op iets nieuws? Jammer

  reageer
 • W Duk

   

  Allemaal lid worden en stemmen op Didi, dan is het klaar met de PvdA.

  reageer
 • pieter

   

  Paniek in de tent Suzanne. ! Als je je traditionele achterban verloochend zul je zulke gekkigheid moeten uithalen,

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert