Supersnelle renovatie van jaren-50 huizen

RUTTEN
De renovatie van dertien huizen aan de Sportweg en Meerweg in Rutten gaat razendsnel. Woningcorporatie Mercatus renoveert de hele buitengevel van twee woningen in een dag tijd. Dat gebeurt door het aanbrengen van kant-en-klare gevels en dakplaten. 

Volgens Mercatus is de snelheid van deze renovatie bijzonder. Behalve dat deze woningen uit de jaren 50 snel worden gerenoveerd, worden ze ook energieneutraal gemaakt. Dat gebeurt onder meer door het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

De renovatie van de binnenkant van de woningen is in november afgerond, zo is de verwachting. De werkzaamheden aan de gevel en het dak zijn in onderstaande video te zien. 


 

reacties (2)

 • Prachtigtoch?

   

  Worden wel erg dikke muren, en waar sturen deze muren op?

  reageer
 • Roy

   

  Gewoon platschuiven die bende !

  reageer
 • De ingenieur

   

  U begrijpt het bericht niet? Het werk is al in uitvoering en is morgen klaar.

 • Rogier de Groot

   

  En wie mag dan de nieuwbouw van deze woningen gaan betalen. Deze renovatie (en woningverbetering) is een stuk goedkoper dan complete nieuwbouw. Daarnaast hoeven in deze situatie de bewoners maar een paar weken hun woning uit. Bij nieuwbouw betekent wel dat er voor deze bewoners voor 0,5 - 1 jaar (tijdelijke) nieuwe woonruimte gezocht moet worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert