RVS: Aanleg weg naar vliegveld kan doorgaan

LELYSTAD • Wo 19 oktober 2016 | 11:16 • Woensdag 19 oktober 2016 | 11:16
De aanleg van de nieuwe weg naar het vliegveld Lelystad kan gewoon doorgaan. Dat is de uitkomst van een bodemprocedure bij de Raad van State. Graszaadkweker Barenza had de zaak aangespannen. Het bedrijf moet grond afstaan voor de aanleg van de weg, maar dat wil de buurman van het vliegveld niet.

Gemeente Lelystad krijgt gelijk
De Raad van State heeft woensdag uitspraak gedaan in deze zaak in het voordeel van de gemeente Lelystad. De aanleg van de weg is deze maand al begonnen omdat de Raad van State geen reden zag voor uitstel. Dat zou namelijk ook de hele ontwikkeling van het vliegveld vertragen.

Stil asfalt
De weg naar het vliegveld moet in april volgend jaar klaar zijn. Eerder had ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer bezwaren tegen de weg, omdat geluidsoverlast van verkeer hun tests zouden kunnen verstoren. Daarom heeft Lelystad toegezegd dat de weg 'stil' asfalt krijgt en dat er geluidsschermen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel