OFW gaat vooral voor jongeren en ouderen bouwen

DRONTEN
Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gaat de komende jaren 100 eengezinswoningen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant verkopen. Dat blijkt uit de zogenoemde wensportefeuille die de wooncorporatie heeft opgesteld.

OFW doet de woningen van de hand, omdat het aantal gezinnen dat een huis wil huren terugloopt. Tegelijkertijd gaat de wooncorporatie vanaf 2018 nieuw bouwen voor jongeren en senioren. Volgens OFW blijken de meeste huurders tot die twee categorieën te behoren en zijn er op dit moment voor ouderen en jongeren in Dronten nog te weinig huizen beschikbaar. 

In totaal heeft OFW 640 huizen die in aanmerking komen voor verkoop. Deze mogen eventueel door de huidige huurders worden overgenomen. Anders gaan ze mogelijk in de verkoop wanneer de huidige huurder vertrekt.

Uit een woningmarktonderzoek kwam eerder dit jaar dat in Dronten een lichte bevolkingsgroei wordt verwacht. Daarnaast groeit het aantal huishoudens. OFW denkt dat er in 2025 in de gemeente zo'n 4.250 sociale huurwoningen nodig zullen zijn. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert