Jeugdhulp weer voor iedereen toegankelijk

ALMERE
Alle vormen van jeugdhulp zijn in Almere per direct weer voor iedereen beschikbaar. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten. Het voert hiermee de opdracht uit die de gemeenteraad vorige week meegaf. 

Aangezien er dit jaar meer kinderen van jeugdhulp gebruikmaken dan verwacht, besloot verantwoordelijk wethouder René Peeters ongeveer twee weken geleden de toegang tot de jeugdzorg te beperken. Tot het eind van dit jaar zou op bepaalde onderdelen van de jeugdzorg alleen dringende gevallen worden toegestaan. Voor minder dringende zaken was een akkoord nodig van een door de gemeente aangewezen deskundige. Al deze extra voorwaarden komen nu te vervallen. 

Brede maatschappelijke discussie
Het college van burgemeester en wethouders benadrukt dat er een probleem blijft bestaan, namelijk dat er méér mensen gebruikmaken van specialistische jeugdhulp dan is begroot. Het wil dan ook een brede maatschappelijke discussie aangaan om te zien hoe dat in de toekomst kan veranderen.

Hoeveel extra geld er nu uitgetrokken moet worden voor de jeugdhulp is nog niet duidelijk. Het college denkt dat eind deze maand alsnog aan te kunnen geven.

reacties (5)

 • Pimpernel

   

  Het college zal toch het geld bij de regering moeten gaan claimen, zij zijn verantwoordelijk voor de huidige problemen, zij de regering hebben jarenlang een beleid gevoerd wat specialistische hulp noodzakelijk heeft gemaakt. Het probleem zal toekomstig alleen nog maar toenemen de bezuinigingen van de laatste dertig jaar heeft vele mensen en gezinnen ontwricht en op drift gebracht en dit in alle geledingen.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  "Het college van burgemeester en wethouders benadrukt dat er een probleem blijft bestaan. Namelijk dat er méér mensen gebruikmaken van specialistische jeugdhulp dan is begroot. Het wil dan ook een brede maatschappelijke discussie aangaan om te zien hoe dat in de toekomst kan veranderen." - ja, dat is natuurlijk de hamvraag. Maar B&W hebben toch niet de pretentie dat ze sturend op kunnen treden op het vlak van landelijke problematiek en trends?

  reageer
 • KC

   

  Gebruiken zij eindelijk de Floriadegelden?

  reageer
 • frits

   

  hebben ze dan geld uit de reserve pot van 43 miljoen gehaald ? er is toch poen zat in slmere

  reageer
 • Lies

   

  Tuurlijk is er poen zat! het is maar waar je het aan uit wil geven..

 • WW

   

  Goede zaak! ik neem aan dat het nutteloze clubje van die brulkikker van EBDA is opgedoekt? dan is er weer geld genoeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert