Kaart van Flevoland aangeboden

FLEVOLAND
Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft woensdagmiddag de zogenoemde Kaart van Flevoland overhandigd aan gedeputeerde Jan-Nico Appelman. Het gaat om een lijst van projecten die volgens VNO-NCW extra aandacht moeten krijgen om de economische groei in Flevoland te versnellen.

De lijst omvat onder meer het vliegveld Lelystad, de verbreding van wegen en de aanleg van buitendijkse haven bij Urk.

Volgens de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer, gaat Flevoland een groeiperiode tegemoet. Dat is vooral te danken aan Lelystad Airport en de Floriade 2022. Die zouden meer bedrijven naar de provincie trekken en daardoor komen er ook meer banen. 

reacties (2)

 • KC

   

  Ik mis nog de Zuiderzeespoorlijn.

  reageer
 • frits

   

  Het zijn vooral de standaard-wensenlijstjes van VNO-NCW: de overheid moet vooral veel dure infrastructuur realiseren. Zijn de bedrijven vereid om daarvoor een verhoging van de vennootsschapsbeslasting,mde wegenbelasting voor bedrijfsauto's en OZB op bedrijfspanden te betalen? Waarom zou een Floriade, een tijdelijk evenement, extra bedrijven aantrekken? Welke denkwereld zit daar achter? De haven van Urk uitbreiden is ook een onzinproject, vooral omdat er bij Lelystad ook al een overslaghaven gerealiseerd wordt. Eén zo'n project is wel voldoende mensen. En de A6 gaat al verbreed worden, en voor andere Flevolandse wegen is daar nog echt geen noodzaak voor, zeker de komende 15 jaar niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert