Stevige groei in recreatieve sector

FLEVOLAND • Do 20 oktober 2016 | 11:23 • Donderdag 20 oktober 2016 | 11:23
De recreatieve werkgelegenheid in Flevoland is de afgelopen vijf jaar met 1000 banen gegroeid. De bedrijfstak telt volgens de provincie nu ruim 10.000 arbeidsplaatsen.

Daarmee groeit de werkgelegenheid in de recreatie in Flevoland sterker dan in de rest van Nederland. Toch blijft in verhouding het aantal recreatieve arbeidsplaatsen achter. Landelijk werkt 6,5 procent van de beroepsbevolking in deze sector, in Flevoland 5,9 is dat procent.

Investeringen
De banengroei gaat gelijk op met investeringen in enkele grote attracties. Zo kwamen er in vakantiepark Eemhof in Zeewolde meer overnachtingsmogelijkheden.

Ook Walibi-Holland in Biddinghuizen investeerde in slaapplekken. Bij het attractiepark zijn de afgelopen tijd huisjes gekomen om bezoekers langer vast te houden dan een dag.

Publiekstrekkers
Bovendien komen er in Walibi geregeld nieuwe publiekstrekkers bij. Het park investeert in met name in attracties voor jong publiek. Zo wordt in 2019 een negende achtbaan in gebruik genomen.

Koopjescentrum
Bij Batavia Stad in Lelystad wordt momenteel volop gebouwd aan een grote uitbreiding. Het outletcentrum heeft nu 100 winkels, volgend jaar komen er 45 bij. 
Batavia Stad trekt onder meer buitenlandse bezoekers die in Amsterdam verblijven en een dag of dagdeel naar het koopjescentrum gaan.

Meer samenwerken
Volgens de provincie zijn er kansen voor verdere groei van het toerisme en de daaraan verbonden werkgelegenheid. Dan is het wel nodig dat ondernemers in deze sector meer samenwerken, vooral als het gaat om promotie.

Bereikbaarheid
Directeur Mascha van Till van Walibi vindt dat de bereikbaarheid van Flevolandse attracties moet verbeteren. De provincie heeft het imago ver weg te zijn, zegt Van Till. “Het gebied is groot en leeg en de busverbindingen zijn daar niet op afgestemd.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel