Ondernemers met plannen voor Horsterwold gezocht

ZEEWOLDE
Staatsbosbeheer is op zoek naar ondernemers die in natuurgebied Horsterwold in Zeewolde een eigen bedrijf willen beginnen. De bedoeling is dat de ondernemers het gebied zo aantrekkelijker maken voor bezoekers en het levert inkomsten op voor het beheer van de natuur. 

Er zijn zeven percelen waar mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld outdoor sportactiviteiten, horeca, verblijfsrecreatie, zorgvoorzieningen, cultuur en educatie. Staatsbosbeheer zegt dat het bestemmingsplan dit toestaat, maar de onderneming moet wel passen bij het natuurgebied. Het is niet toegestaan om er te wonen. De percelen liggen dicht bij het dorp. 

Horsterwold is met 3700 hectare het grootste aaneengesloten loofbos van Europa. Midden in het gebied ligt de Stille Kern, een stukje wildernis waar mensen gewoon doorheen mogen lopen. 

Foto: Staatsbosbeheer

reacties (6)

 • harm

   

  Ik wil er wel een karbaan beginnen net jaets op groene energie, dus geluid en milieu vriendelijk.

  reageer
 • Hannes

   

  Prachtig alternatief voor de Floriade!. De vraag is er, en het aanbod stroomt vanzelf binnen!. Met een prachtige toekomst die in alle toonaarden gewaarborgd zal zijn!!. En de Flevolandse steden zullen er allemaal profijt van hebben!. Gemeente/Provincie laat nou maar zien wat samenwerking teweeg kan brengen!!. Logistiek zeker haalbaar!!!. "Ik zie de duurzame veerponten ook al varen over het Veluwemeer" (( En het vogeleiland is gered van alle ellende!!. Met een besparing van vellen miljoenen!!.))

  reageer
 • Ed

   

  Hannes weet het weer eens, welbespraakt als hij is, prachtig te verwoorden. Een meeslepende toekomstvisie!

 • Thomas

   

  Deze aanbestedingen zijn doorgestoken kaart. De voorwaarden zijn zo opgesteld dat het voor de ondernemer neerkomt op een wurgcontract waarbij ze geen rechtszekerheid hebben. Het kan zelfs dat als al je investeringen eenmaal gedaan zijn en alles staat, men de erfpacht dermate omhoog gooit dat je investeringen waardeloos worden, en Staatsbosbeheer je voor een habbekrats kan uitkopen. Daardoor zijn er tot nu toe bij deze projecten nauwelijks inschrijvingen, behalve dan op voorhand verdoemde horeca projecten die binnen vijf jaar weer leeg komen te staan. Grote winnaar van dit fiasco: Sweco, die daar voor een paar honderd euro per uur lekker consultant mag spelen. Daarvoor is dan wel weer geld.

  reageer
 • Henk

   

  Staatsbosbeheer, een ramp voor de natuur in Flevoland. Slecht beheer, ongenuanceerde kap alleen maar voor de verkoop van hout. Want de goeie bomen worden gekapt en de slechte bomen blijven niet staan omdat ze bij een stevig wind alsnog afbreken. Kijk door de hele polder en je ziet overal een treurnis. En nu moeten ondernemers geld in het geldlade brengen voor onderhoud van de natuur. Als de overheid wil bezuinigen, hef Staatsbosbeheer op. Ze doen weinig goeds.

  reageer
 • Jacob

   

  Het mag dan wel (weer dat autoritaire vingertje) maar heb je het wel eens geprobeert anders dan op het asfaltpad?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees

   

  Waarom laat de natuur de natuur zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert