Protest tegen komst statushouders in Tussen de Vaarten

ALMERE
In de Almeerse wijk Tussen de Vaarten is een pamflet verspreid waarin bewoners worden opgeroepen zich te verzetten tegen de huisvesting van alleenstaande Syrische mannen in de wijk.

Zo'n 160 huishoudens in Tussen de Vaarten kregen onlangs een brief van de gemeente. Daarin staat dat in een pand aan de Johan Jongkindstraat 22 statushouders worden ondergebracht. Ook in twee woningen aan de Govert Flinckstraat komen 12 statushouders te wonen.

Brief is opnieuw verspreid
Een buurtbewoonster heeft deze brief donderdag opnieuw verspreid en er met stift aan toegevoegd dat de buurt de mannen niet zou willen. Zij richt zich met name tot ouders in de wijk, omdat het pand waarin de statushouders komen tegenover twee scholen staat.

De bezwaarmaakster vindt dat de gemeente te weinig buurtbewoners op de hoogte heeft gebracht. Ze heeft de brief daarom ook verspreid op adressen waar de oorspronkelijke brief van de gemeente niet bezorgd is. Volgens de vrouw vinden veel buurtbewoners dat de gemeente omwonenden niet genoeg bij het besluit heeft betrokken. 
Verschillende buurtbewoners hebben een verslaggever van Omroep Flevoland laten weten dat zij tegen de komst van de statushouders zijn. De tegenstanders willen hun verhaal niet voor de camera doen.

Tegengeluid
Een aantal buurtbewoners spreekt op Facebook zijn afkeuring uit over de opnieuw verspreide brief en oproep om bezwaar te maken. Buurtbewoonster Aya Selman vraagt zich af wat de mensen in haar 'walgelijke buurt' bezielt om een dergelijke brief te verspreiden.

Bijeenkomst
Dinsdag 25 oktober is er 's avonds in basisschool Het Palet een bijeenkomst voor direct omwonenden. De gemeente en Kwintes, dat de woonbegeleiding gaat doen, zijn daar aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Volgens de gemeente hebben 13 huishoudens aangegeven dat ze naar de bijeenkomst komen.

Of dat er meer worden, nu de bezwaarmakers de brief in een groter gebied hebben verspreid, kan een woordvoerder moeilijk inschatten. Volgens hem is het vooral belangrijk dat de direct omwonenden de gelegenheid krijgen om met gemeente en Kwintes in gesprek te gaan. 
 

reacties (18)

 • Arabella Vaals

   

  Het zijn gewoon deserteurs. Welke hun gezin... als dat al bestaat... in een zogenaamd oorlogsgebied achterlaten. Wat voor lullo ben je dan? En ergste is dat mensen hier ze daar nog voor belonen ook. Meest kwalijk zijn de zogenaamde christenen die even Johannes niet kennen, want God zegt duidelijk dat degene die je een andere leer komen brengen je die niet in je leven moet toelaten. Doe je dat wel, dan werk je mee met het werk van de boze. En God weet beter dan de mens of niet christenen?

  reageer
 • Pzaal

   

  Gelijk hebben ze.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat een geweldig onderbouwde reactie weer. Typerend voor het pvv stemmende volk. Zodra ze om de oren geslagen worden met de waarheid, die niet overeenkomt mrt hun facebookwaarheden weten ze zich vaak geen raad meer, en beginnen ze te schelden. Ach besef je wel. Je bent niet de enige onontwikkelde pvv er zonder inlevingsvermogen in Almere.

  reageer
 • frits

   

  daar ben jij er ook een van zeker ?

 • Bewoner

   

  Mensen blijven mensen. Het is altijd een klein deel van de mensen die het verziekt voor de meerderheid. Dit geldt zowel voor allochtonen als autochtonen. Ik hoop dat deze mensen zich veilig zullen voelen en er alles aan doen om zich volledig in te burgeren en dat ze zich houden aan onze wetten en de algemeen geldende normen en waarden van ons land.

  reageer
 • Welke brief wanneer en waarom op deze manier te horen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Buurtbewoonster

   

  Ik vind het niet zo vreemd dat de opkomst niet groot is. Ik woon in de directe omgeving en heb geen brief ontvangen. Dit is al de 2de keer dat erbrieven verspreid zouden zijn door de gemeente en wij niks ontvangen hebben!

  reageer
 • frits

   

  wij ook niet hier woon er recht tegen over , dinsdag er heen en flink van leer trekken tegen die gasten de gemeente is gewoon politiek correct bezig in onze wijk dat moeten we niet gaan accepteren van ze

 • Pris

   

  Ik vind het allemaal erg overtrokken! Heet deze mensen welkom in de wijk! Maak ze wegwijs in de wijk en zorg dat ze zich thuisvoelen in de wijk! Zorg dat het geen onbekenden blijven! Nu met de hakken in het zand of afwachten is gegarandeerd problemen...want wat doen mensen die zich ergens niet thuisvoelen? Niet gewaardeerd voelen? Achterdocht voelen? Juist die zetten zich af...net als deze brief schrijvers...en het cirkeltje is rond! Het cirkeltje van ellende. Maak nu eens een ander cirkeltje. Als mensen zich thuisvoelen en welkom voelen in een wijk zullen ze er ook geen rottigheid uithalen. Sterker nog..dan is de wijk weer een aantal enthousiaste bewoners rijker die zich zullen inzetten voor de wijk! Ik ben een bewoner van deze wijk, met kinderen in de basisschoolleeftijd.

  reageer
 • RonaldB

   

  En ja hoor, de onderbuikgevoelenszijn weer daar. Schreeuwwitje wordt weer veelvuldig gepapegaaid. Het PVVee is weer aan het woord. En natuurlijk wordt De Nacht van Keulen er ook weer bij gehaald. Nooit in de problematiek verdiept. Nooit bezig met het zoeken van achtergronden. Want nee, ze moorden, ze stelen, ze verkrachten, ze pikken onze banen en huizen, enz. Fijn, als jullie dan eens met harde cijfers over incidenten hier in Nederland komen. Cijfers over hetvaantal verkrachtingen de afgelopen 2 jaar door vluchtelingen of asielzoekers. Cijfers over het aantal moorden door vluchtelingen en asielzoekers. Cijfers over het aantal berovingen door vluchtelingen en asielzoekers. Die hebben jullie niet, geen van alleen. En ja ik weet dat er vluchtelingen en asielzoekers zijn die zich niet altijd aan de wet houden, die wel eens wat pikken,m die wel eens meiden of vrouwen hebben aangerand, die wel eens gefraudeerd hebben. Goh, het zijn net echte mensen hè! Loop toch niet zo populistisch te roeptoeteren met zijn allen, een enkeling uitgezonderd. Die mensen zijn gevlucht voor jarenlang oorlogsgeweld, voor de verschrikkingen Die een dergelijke vieze oorlog met zich meebrengt, vooranje de gruweldaden, de martelingen, de verkrachtingen, de onthoofdingen en de constante dreiging. Die verdienen een veilige plek, die verdienen een goed dak boven hun hoofd, die verdienen zich welkom te voelen.

  reageer
 • jo jo

   

  Duidelijk je de laatste jaren niet in het nieuws verdiept. Je hebt het over "harde cijfers". Als je nou werkelijk eens op zou letten dat kun je er niet onder uit dat het gros van de criminaliteit wordt gepleegd door mensen van buitenlandse komaf en vooral ook laag geschoold. De komst van vooral alleenstaande mannen die hier niks kunnen en mogen doen draagt dat aan bij. We hebben die mensen nou eenmaal niks te bieden simpel zat. En dan heb ik het nog niet eens over de "Lone Wolves"

 • Wit

   

  Denk je nou echt dat die enkeling geen populistische eigenschappen heeft, wie zijn nu echt de populisten die roepetoeteren waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Die vindt je in alle lagen van de bevolking.

 • Roel

   

  Prima verwoord Ronald. De Teleraaf- of -vaaglezers verdiepen zich niet in achtergronden.

 • Jan R. Bakker

   

  Dacht dat nu toch de wijk Overgooi wel eens aan de beurt zou komen voor zo'n begeleid wonen project van de fa. Kwintes, ruimte genoeg daar op al die nog niet verkochte kaveltjes.

  reageer
 • Linda

   

  Vreemd... wat hebben statushouders met scholen te maken? Ik zou mij meer druk maken om een buurtbewoner die op vakantie gaat naast Thailand. Waarom meteen negatief? Probeer neutraal te blijven en wacht tot je het ervaart. Pas als het dan problemen geeft kun je demonstreren. Nu weet je totaal niet wat voor mensen het zijn. Belachelijk... Waarom zijn mensen zo negatief terwijl ze 9 van de 10 keer nooit persoonlijk te maken hebben gehad met zo'n situatie.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  "....Buurtbewoonster Aya Selman vraagt zich af wat de mensen in haar 'walgelijke buurt' bezielt om een dergelijke brief te verspreiden..." Ik weet het ! De nacht van oud-op-nieuw in Keulen enz.! Het zijn namelijk weer allemaal alleenstaande moslimmannen. Dus liever voorkomen dan later genezen.

  reageer
 • Aziz

   

  Het zijn Statushouders en dus moet een woonruimte geregeld worden. Almere heeft helaas qua woonruimte al niet veel te bieden en dient een gedegen plan te komen die door de meeste Almeerders gedragen wordt. Los van de PVV aanhang die over alles en niets klagen zelfs als ze zichzelf in de spiegel zien !!. Wat betreft Keulen het zijn een paar "dronken" lappen die wellicht arabische achtergrond hebben en hoe weet je dat ze de Islam praktiseren om ze te betitelen als MOSLIMMANNEN. EEN ECHTE MOSLIMMAN vreest niet alleen GOD, maar zal ook de autoriteiten respecteren ook vanuit de Islam en zal nooit en nimmer een vrouw aanranden of lastigvallen. In Tussen de Vaarten wonen ook al meer alleenstaande mannen dan je nu denkt. Iedereen die strafbare feiten heeft begaan dient hard aangepakt te worden en voor de rechter te komen. Ieder mens hoort een kans te krijgen !Gemeente kan het blijven monitoren en begeleiden en gaat het niet dan de groep uit elkaar halen zo simpel is het. KEULEN ... houd op met angst aanjagen.

 • ojee

   

  Ik verzeker u dat als kwinktes er zich mee gaat bemoeien wordt het zeker een puinhoop. Doen nu ook aan begeleid wonen en het is een puinhoop. Begeleiders zie je nooit ook niet als bewoners elkaar zowat vermoorden.

  reageer
 • Christian

   

  Waarom zou de gemeente in godsnaam de burgers moeten vragen? Als burgers bij beslissingen betrokken willen worden moeten ze zich gewoon kandidaat stellen bij de verkiezingen.

  reageer
 • Rinus

   

  Maar 13 echte omwonenden die op de avond komen? Laag PVV gehalte daar.

  reageer
 • Melkwit

   

  Niet zo bang zijn, de meeste Nederlandse vrouwen zien een bronskleurige man wel zitten, kijk maar om je heen.

  reageer
 • Flevogoed

   

  Wederom ..... het kan in Almere , ben blij dat ik daar niet woon .

  reageer
 • Joris Juiptres

   

  Geef even aan waar u woont, dan kunnen we regelen dat deze Syriers bij u in straat gehuisvest worden

 • Jan

   

  College weet keer op keer burger participatie totaal uit te schakelen. Maakt niet uit met wat ze duwen het je gewoon door je strot.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is niet verbazingwekkend: als de gemeente altijd voor alles eerst toestemming aan de burgers zou vragen zou er niets meer mogelijk zijn. De burger waant zich namelijk koning en alleenheerser in zijn land, en laat zich door de overheid niets meer zeggen. Allemaal NIMBY-gedrag.

 • logisch

   

  waarom 22 alleenstaande mannen bij elkaar? het is toch veel beter om op 10 plekken 2 of 3 mannen te plaatsen. logisch toch?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hier te breed, daar te kort....in ieder geval noooooit goed.

 • Jeroen

   

  Tsja, maar dan word er weer geklaagd dat er te veel huurwoningen aan statushouders gegeven worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert