Statushouders gaan bos De Kemphaan onderhouden

ALMERE
Ruim 30 vluchtelingen met een verblijfsvergunning in Almere gaan binnenkort werkzaamheden verrichten in en rond stadslandgoed De Kemphaan. De gemeente Almere, zorginstelling Kwintes en Staatsbosbeheer willen op die manier de statushouders helpen om een nieuw leven op te bouwen.

Het gaat om klussen die anders niet gedaan zouden worden, zoals snoeiwerkzaamheden, maaien en het onderhouden van paden. Een jaar lang kunnen 33 statushouders twee dagen per week in het bos aan het werk.

Het is geen werkverschaffing, benadrukt boswachter Freek Rebel. "Met het werken in de natuur willen we ze helpen om structuur te krijgen in hun bestaan in Nederland." Het project sluit aan bij een soortgelijk programma voor jongeren in Almere, Binnenstebuiten. Sinds mei werken daarin zestig 18- tot 27-jarigen een halfjaar 24 uur per week in de natuur.

reacties (4)

 • marc

   

  Ik heb ook aan dit traject mee gedaan (Binenste buiten). En ik kan uit persoonlijke ervaring vertellen dat het best een ervaring rijken maakt. Vergis niet er valt me dit soort trajecten veel te leren. En dankzij dit traject heb ik toch een leuke baan gevonden bij een bedrijf.

  reageer
 • Faerie

   

  Regelmaat, iets te doen hebben, gratis onderhoud voor gemeente, ja dat is het geval. Maar hier gaan ze niet een nieuw leven van opbouwen, de Nederlandse cultuur, taal en Nederlanders leren kennen en werk vinden.

  reageer
 • Van Haven

   

  Dit is toch een mooie opstap? Van een leven vol onzekerheid, uit situaties vol chaos naar een leven waarin weer een ritme en regelmaat komt.

 • Van Haven

   

  Mooi initiatief. Win-win-situatie.

  reageer
 • Willem dronten

   

  Dat is werk afpakken van de groenvoorziening zo help je de Nederlanders de ww in

  reageer
 • Nico

   

  Het is werk wat taakstraffers normaal doen. Zo leer je nieuwkomers direct dat werken in NL een straf is.

 • Van Haven

   

  Er staat duidelijk dat het gaat om werk wat anders niet gedaan wordt. Ik zie daar geen bezwaar tegen.

 • Lies

   

  Het gaat om klussen die anders niet gedaan zouden worden....dus als je al in de groenvoorziening werkt gebeurt het blijkbaar niet en de mensen in de ww doen het niet want blijkbaar is het te min...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert