Rien van der Velde naar Tweede Kamer

NOORDOOSTPOLDER • Za 22 oktober 2016 | 12:00 • Zaterdag 22 oktober 2016 | 12:00
Fractievoorzitter Rien van der Velde van de PvdA in Noordoostpolder wordt volgende week Tweede Kamerlid. Hij vervangt Sjoera Dikkers, die wegens ziekte de Kamer tijdelijk verlaat.

Dinsdag wordt Van der Velde geïnstalleerd in de Tweede Kamer, waar hij zestien weken blijft totdat het ziekteverlof van Dikkers is afgelopen. Bij de laatste verkiezingen in 2012 stond de Emmeloorder op de 51ste plek. De PvdA haalde toen 38 zetels.

De komende weken blijft Van der Velde het Kamerwerk combineren met het fractievoorzitterschap voor PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad. Die combinatie is volgens hem toegestaan omdat het om tijdelijke vervanging gaat.

Sjoera Dikkers werd begin deze maand onwel in de vergaderzaal van de Tweede Kamer. Het is niet bekend wat haar mankeert, maar de dokter heeft haar rust voorgeschreven.

 

Deel artikel

reacties (2)

 • Andre

    Di 25 oktober 2016 Dinsdag 25 oktober 2016

  Lekker daar laten en niet meer terug komen in de NOP. Veel beloven, weinig doen. Veel blablabla, maar alleen voor zijn eigen gaan. Hopen dat zijn vervanger het beter doet in de Gemeenteraad dan deze man. Blij dat hij uit de POLDER is

  reageer
 • Joep

    Zo 23 oktober 2016 Zondag 23 oktober 2016

  Ja hoor, links lullen rechts vullen, gewoon je hand op houden voor inkomen uit twee banen, niet omdat het uit principe niet zo hoort, maar omdat het volgens deze regent is toegestaan. Duim omlaag! En dan nog niet te spreken over het feit dat het Kamerlidmaatschap meer dan een fulltime baan is, linksom of rechtsom kan hij gewoon minder tijd aan de gemeenteraad besteden, een schande dat hij blijft zitten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert