Voorzitter Al Raza moskee wil met politie praten

ALMERE • Za 22 oktober 2016 | 11:57 • Zaterdag 22 oktober 2016 | 11:57
De voorzitter van de Al Raza moskee in Almere wil met de politie in gesprek. Ali Karamatali wil praten over de gebeurtenissen van twee weken geleden, toen naar buiten kwam dat er illegale huwelijken in de moskee plaats vinden.

Karamatali werd daardoor tijdelijk op non-actief gezet door het bestuur van de moskee, maar hij is nu al weer actief. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de illegale huwelijken is nog niet afgerond. Er is door het bestuur van de moskee een intern onderzoek gedaan, maar er is niks gevonden wat niet klopt, zegt hij. 

Daarnaast is er onduidelijkheid over de dader van een steekpartij in dezelfde moskee. De man werd veroordeeld voor poging tot doodslag maar kwam niet opdagen voor zijn strafzaak en was sindsdien spoorloos. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.  Volgens een anonieme brief zou de voortvluchtige man het afgelopen jaar onderdak hebben gekregen van de moskee.  

De 35-jarige man werd donderdagavond opgepakt. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie meldt zaterdag dat de man een dag later weer is vrijgelaten. Hij krijgt nog veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan tegen zijn veroordeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel