Straatpraat: Hoe duurzaam is jouw voeding?

ALMERE
Duurzame levensmiddelen worden steeds populairder, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IRI. Het gaat met name om de verkoop van etenswaren als vlees, vis, fruit en chocolade die in de supermarkt worden verkocht. 

Volgens het IRI kiezen supermarkten er vaker voor om producten met keurmerken in hun aanbod op te nemen. Ook zijn consumenten steeds meer geïnteresseerd in de herkomst van voeding en in dierenwelzijn.

In Almere vroegen we of mensen inderdaad vaker kiezen voor een duurzaam alternatief.

 

reacties (3)

 • Bio consument

   

  Wat een afgunst.. Zeker gangbare boer? Gezonder?? Gern idee. Wel vrij van gif en kunstmest!! En niet weer over koper beginnen aub. Oud verhaal en onterecht.

  reageer
 • NLToday

   

  Fruit is heden bijzonder duurzaam het rijpt niet meer op de fruitschaal je kan er weken tegen aan kijken het blijft lang mooi, na ongeveer twee maanden begint het in te drogen. Heb kortgeleden zes fruitbomen in mijn tuin geplant zodat wij toekomstig weer wat fruit kunnen eten.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Ik snap niet dat mensen zich zo graag laten oplichten door biologische voeding? Het is doorgaans duurder dan gewone voeding maar er is nooit aangetoond dat het beter is. En als het beter zou zijn waarom wordt het dan niet overal verkocht? Vroeger werden mensen ook 90+ jaar oud en bestond biologisch helemaal niet.

  reageer
 • ikke

   

  Het is nooit gezegd dat biologisch eten beter voor je eigen gezondheid is, maar wel beter voor het milieu en het landschap

 • Huibert

   

  Vroeger bestonden er geen/veel minder bestrijdingsmiddelen en was de voeding dus al snel biologisch zonder dit specifiek zo te noemen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert