Buschauffeur mishandeld door passagier

ALMERE
Een buschauffeur van Connexxion is zaterdagmiddag in Almere Stad gewond geraakt nadat een passagier hem heeft geslagen. Dat bevestigt de politie. 

De mishandeling vond plaats op lijn 6 bij station Parkwijk. De passagier zou hebben geweigerd om in te checken met een ov-chipkaart. Toen de buschauffeur daartegen wilde optreden zou de passagier zijn begonnen te schreeuwen en te slaan. De chauffeur raakte gewond aan zijn neus.

Volgens de politie is de agressieve passagier weggevlucht. De buschauffeur heeft aangifte van mishandeling gedaan bij de politie. Collega's van Connexxion hebben rond middernacht het werk 5 minuten neergelegd uit protest tegen het geweld op de bus. De maatschappij laat in een reactie weten de mishandeling onaanvaardbaar te vinden. 

reacties (18)

 • RonaldB

   

  Knap dat de chauffeur niet heeft terug geslagen. Anders was hij nu zijn baan kwijt geweest.

  reageer
 • pieter

   

  Arme chauffeurs en controleurs !!! Busbedrijf in Almere heeft per volgend jaar de concessie Almere verloren, dus verwacht niet dat zij na jarenlang verlies in Almere (weinig opbrengsten door veel zwart rijden) nog veel geld in het Almeerse vervoer zullen steken, ik denk als eerste aan" veiligheid en materieel". Misschien heeft het nieuwe bedrijf SYNTUS een ander veiligheidsbeleid en zullen "nieuwe" leidinggevende minder vaak bij incidenten de schuld op het personeel afschuiven "zoals ik nu verneem" en hopelijk doet de nieuwe burgervader calamiteiten minder snel af als een incident zoals zijn voorgangster en gaat HIJ een echt veiligheids-beleid voeren.

  reageer
 • karel en marjan

   

  Moet nou wel eens afgelopen zijn met dit gezeik..... Kappen nou laat de chauffers met rust net als iedereen betaal gewoon en hou op met dit soort praktyken. Zitten verdorie niet in een getto... Kan hier zo kwaad om worden dus dader als je dit leest je verpest het voor een ander denk toch eens na

  reageer
 • Kees

   

  Voor die 2500 n per maand waagde ik mn leven niet in een bus

  reageer
 • 2500 € laat me niet lachen !!!

 • Kaassie

   

  Bruto incl. gevarengeld? Als het netto is, solliciteer ik meteen, inclusief mijn hondje die mee gaat

 • Ilona

   

  Hekjes maken bij de ingang als je je ov er voor houd gaat ie open in de trams in Amsterdam(zonder dat systeem dan) hebben ze al jaren hekjes he moet ergens beginnen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bromsnor

   

  Ze moeten de passagiers gewoon bij het binnentreden door een tourniquet laten gaan. Dan heb je dit gedoe niet. Elders doet men dat ook. Op het centraal station zou je de mensen via kooien en poortjes op het perron moeten laten instappen. Simpel zat.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Inderdaad! Controle met hekjes voor het aanboord komen. En niet alleen wanneer de chauffeur denkt eens stoer te doen en meestal niet maar soms wel geeft alleen maar problemen zoals hier. Die zwartrijder doet dit echt niet voor het eerst. Hij doet dit om dat het meestal lukt.

 • Gaudi1959

   

  Kom maar op met de camerabeelden, dan is die 'passagier' zo opgepakt.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wat hadden de passagiers in de andere bussen er mee te maken?

  reageer
 • Hans

   

  Omdat de andere passagiers maar even moeten weten hoe het in Almere er aan toe gaat. Je mag niks meer zeggen of je wordt in elkaar geslagen. Trouwens 5 minuten waar hebben we het over het is nog te kort ze hadden die avond/nacht helemaal niet meer moeten rijden.

 • Gerrit2

   

  En is iedereen al weer vergeten dat de overvallers van een paar maanden geleden gepakt zijn - videobeelden!! En dat daar flinke straffen zijn uitgedeeld, nl. tot 42 maanden. Overvaller 3 is inmiddels ook opgepakt. Heb er een beetje vertrouwen in dat deze overvaller hetzelfde lot wacht. Voor de buschauffeur blijft het verschrikkelijk: je werk doen en dan zulke figuren tegenkomen met afgrijselijke gevolgen. Overigens: zwart rijden is je eigen keus en dan zijn de gevolgen dan ook voor eigen rekening, maar anderen hebben er wel erg veel last van.

  reageer
 • Ed

   

  Dit was geen overval maar een agressieve zwartrijder die door de chauffeur werd aangesproken op zijn gedrag. u praat alsof alles goed is geregeld geregeld is, maar er moet echt iets veranderen: - Teams van (stevige) conroleurs die onaangekondigd instappen om de pakkans voor zwartrijders te vergroten. Chauffeurs hoeven de confrontatie dan niet meer aan te gaan. -Tegen overvallers: chauffeur misschien in aparte cabine voorzien van stevig glas zodat er nog wel contact is met de passagiers. Treinmachinisten en piloten zitten overigens gewoon onbereikbaar en onzichtbaar voor de passagiers, dus dat kan ook. Er kan zo veel maar men moet wel eerst de noodzaak onder ogen willen zien.

 • Jay

   

  Dus als je je sterk maakt voor gerechtigheid, moet je maar accepteren dat je door een of ander stuk vulles in elkaar wordt geramd? Heel fraai. Hoe lang pikken we dat nog met zijn allen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als de dader nu ff aangifte doet en wat verzint over de chauffeur, wordt de chauffeur ontslagen. Destijds kreeg die muts terecht een tik, de chauffeur werd ontslagen. Nu durft men zich niet meer te verweren.

  reageer
 • .\/\/. (de èchte dan hè)

   

  Toch is het niet zo moeilijk: chauffeurs mogen niet meppen, passagiers ook niet.

 • Erik

   

  Ach bijna iedereen rijdt zwart in almere

  reageer
 • Doortje

   

  Erik daar heb je gelijk in

 • Antoine Anburtson

   

  Erik onbenul wil ook wat zeggen.

 • Sonja

   

  Tis toch te erg dat je je in elkaar moet laten meppen omdat je anders je baan verliest.. Heel veel sterkte aan de chauffeur!

  reageer
 • henk

   

  is toch puur onzin wat dan Connexxion doet of niet Connexxion staat dan niet in voor de chauffeur,s maar puur voor de klant dan zeg ik van nu aan alle chauffeur,s komt het weer voor gelijk de bus stil laten staan

  reageer
 • Ikke

   

  Niet te geloven! En wanneer wordt hier nu opgetreden? Toen die dame werd "mishandeld" in haar ogen werd de chauffeur ontslagen! En nu??? Kom op connexion treed is op! Ongelooflijk. Sterkte voor de chauffeur

  reageer
 • Ook Chauffeur !

   

  Wij doen gewoon ons werk, ook constateren van onregelmatigheden horen daar "helaas" bij ! maar moeten WIJ daar dan meten de dupe van worden om mishandeld te worden? Sterkte voor de Collega!!

  reageer
 • Ed

   

  Het constateren van onregelmatieden hoort bij uw werk, het er tegen opteden niet vanzelfsprekend. En jezelf een bloedneus laten slaan hoort zeer zeker niet bij uw werk. Dit gebeurt te vaak in het openbaar vervoer om het een incident te noemen: het is structureel. Hier moet een goed antwoord op gevonden worden, want iedere keer dat iemand hier mee wegkomt wordt de kans op herhaling groter en voelen ze zich meer en meer onaantastbaar. Uw werkgever kan in samenspraak met politie en justitie effectieve maatregelen bedenken. Maar eerst moet men eindelijk onder ogen zien dat het zo niet langer door kan gaan.

 • henk

   

  gelijk geen bussen daar meer later rijden laat de mensen nu zelf maar voor voer zorgen

  reageer
 • Raymond

   

  Pas maar op als chauffeur. Als je probeert de regels te handhaven en voor jezelf opkomt als de passagier agressief wordt ,ben je zo je baan kwijt. En krijgt de passagier als beloning een jaarabonnement kado! Want in zo een wereld leven we namelijk!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert