'Investeren in Almere geen weggegooid geld'

ALMERE
Het is beslist geen weggegooid geld om nu te investeren in Almere. Dat geld moet niet alleen worden gestoken in meer huizen, maar vooral in betere voorzieningen om de stad aantrekkelijker te maken.

Dat zei wethouder Tjeerd Herrema maandagavond in het discussieprogramma Forum van Omroep Flevoland. Hij reageerde op het betoog van de economen Coen Teulings en Gerard Marlet.

Marlet stelde in Forum dat het verstandiger is om te bouwen in en om Amsterdam, omdat mensen daar willen wonen en niet in Almere. Als Almere nu toch doorgaat met bouwen, dreigt er volgens hem leegstand die alleen maar geld kost.

Volgens Herrema heeft Almere tijd nodig om aantrekkelijk te worden. De wethouder merkt er weinig van dat investeerders de stad niet aantrekkelijk vinden. Juist de laatste tijd melden zich volgens Herrema diverse ontwikkelaars die voor de lange termijn in Almere willen investeren.
 

reacties (10)

 • pieter

   

  De grote steden zijn bezig een bloeiende yuppencultuur op te bouwen wat resulteert dat figuren voor b.v. heel oude woningen in de Amsterdamse staatsliedenwijk (westergasfabriek) vermogens betalen om als de woningmarkt weer klapt zij lekker de hypotheekverstrekker de schuld kunnen geven van hun idiote gedrag. Die zelfde grote steden proberen mensen die niet aan hun ideaalbeeld voldoen te dumpen in de Vinex blokkendozen waardoor die Vinex-steden op allerlei gebied in grote problemen komen.

  reageer
 • Lexxie

   

  zeiden ze ook van het verrijdbaar podium, kasteel en ijsbaan Florida enz enz bleek achteraf allemaal weggegooid geld! Het kan in Almere

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kasteel en IJsbaan zijn geen weggegooid gemeenschapsgeld: hoogstens hebben private clubs er geld op verloren.

 • Jojanneke

   

  Herrema zou eens kunnen beginnen met een gunstig klimaat te creëren voor woningcorporaties om sociale huurwoningen in Almere te bouwen. Dat heeft Almere nodig!!

  reageer
 • Dirk

   

  Nou Jojanneke, dat heeft Almere nou juist niet nodig! Want als je sociale woningen gaat bouwen dan krijg je asociale bewoners en daar hebben we er al genoeg van!

 • Henk

   

  Herrema weet het weer beter dan twee vooraanstaande economen. Vooral naar deze man blijven luisteren. Dan volgt na de Flopriade, het volgende financiële debacle voor Almere.

  reageer
 • Ed

   

  Almere heeft, of beter: had, heel andere kwaliteiten dan Amsterdam: schone(re) lucht, betaalbare eengezinswoningen met tuin. Vrijliggende fietspaden. Water en groen om te recreëren. Kortom: een prettige omgeving voor jonge gezinnen. Als Almere weet te behouden, komt het uiteindelijk wel goed met deze stad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Die gast heeft wel eens vaker gezegd dat iets goed was voor de stad (Amsterdam, Noord-Zuid lijn...)

  reageer
 • Frank

   

  Ga eerst haven eens redden IPV al die achterlijke dingen

  reageer
 • Hannes

   

  Onroerendgoedmarkt vraagt nu eenmaal een voorspellend vermogen!. En dat vraagt nu een strategische keuzen!. En daar hoort een keuzen voor slopen ook bij. Neem een voorbeeld aan de toen gesloopte Schipperskade!. En de nu zo onzekere Floriade/woonwijk waar totaal nog geen voorafgaande waarborging voorstaat!. En men daar wel een onnodige sloopscenario ingang weet te zetten wat zijn weergave niet kent!. Hoe strategisch wil men te werk gaan!. Om de continuïteit van de nu bestaande stad Almere een gewaarborgde toekomst te garanderen.

  reageer
 • M. Janssen

   

  Ze kunnen beter eerst eens investeren in werkgelegenheid in Almere. Dan komen er vanzelf ook meer mensen deze kant op.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Ze kunnen beter eerst eens investeren in werkgelegenheid in Almere." - wie bedoel je met "Ze" ?

 • Rutger

   

  Zou wat zijn als Herrema die wetenschappers gelijk zou geven ;-)

  reageer
 • Henkie Huigklots

   

  Herrema heeft gelijk dat hij sceptisch omgaat met de opmerkingen van Teulings en Marlet. Beide heren hadden kennelijk weer wat aandacht nodig. Het wetenschappelijk gehalte van hun opmerkingen is nihil.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert