'Investeren in Almere geen weggegooid geld'

ALMERE • Ma 24 oktober 2016 | 18:57 • Maandag 24 oktober 2016 | 18:57
Het is beslist geen weggegooid geld om nu te investeren in Almere. Dat geld moet niet alleen worden gestoken in meer huizen, maar vooral in betere voorzieningen om de stad aantrekkelijker te maken.

Dat zei wethouder Tjeerd Herrema maandagavond in het discussieprogramma Forum van Omroep Flevoland. Hij reageerde op het betoog van de economen Coen Teulings en Gerard Marlet.

Marlet stelde in Forum dat het verstandiger is om te bouwen in en om Amsterdam, omdat mensen daar willen wonen en niet in Almere. Als Almere nu toch doorgaat met bouwen, dreigt er volgens hem leegstand die alleen maar geld kost.

Volgens Herrema heeft Almere tijd nodig om aantrekkelijk te worden. De wethouder merkt er weinig van dat investeerders de stad niet aantrekkelijk vinden. Juist de laatste tijd melden zich volgens Herrema diverse ontwikkelaars die voor de lange termijn in Almere willen investeren.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel