50.000 euro boete voor online behawinkel

ALMERE
De Almeerse webshop kiesdejuistesportbh.nl moet een boete van 50.000 euro betalen. Volgens de Autoriteit Consument en Markt heeft de winkel de regels voor het annuleren van aankopen overtreden. Op de website werden klanten niet voldoende geïnformeerd over die regels, waardoor ze niet wisten waar ze recht op hadden.

Een webshop is verplicht om informatie over het retour sturen van een artikel op een goed vindbare plek te plaatsen. Het volstaat niet om deze informatie op te nemen onder het kopje 'veelgestelde vragen', 'klantenservice'  of in de algemene voorwaarden.

De Autoriteit Consument en Markt deed onderzoek naar de Almeerse webwinkel na klachten van klanten bij ConsuWijzer en de Consumentenbond. Kiesdejuistesportbh is inmiddels doorgestart als bhsupport.nl. 

reacties (3)

 • Jan

   

  Dit gaat weer veels te ver, geef dan een boete van 5000 ipv 50000. Nu gaat het gewoon failiet. Bij een misdaad is de boete hoogstens een paar duizend euro en hierdoor haal je alle ondernemerszin weg met zulke belachelijke bedragen. Het gaat zijn doel mijlenver voorbij.

  reageer
 • Loppurt

   

  Je moet aardig wat Beha's verkopen om dat weer terug te verdiene.

  reageer
 • Frenky

   

  Of niet verkopen maar wel het geld ervoor krijgen.

 • De Vries

   

  Het wordt webwinkels ontzettend moeilijk gemaakt. Al die onduidelijke voorwaarden, je moet zowat een advocaat in handen nemen om alles voor elkaar te krijgen. Neem nou ook bijvoorbeeld het btw nummer. De overheid verpliht je dat te vermelden en dezelfde overheid waarschuwt er voor je bsn niet openbaar te maken. Nou, je btw nummer is gelijk aan je bsn. Ook die onzin van het verpicht melden dat je cookies plaatst. Dat doet iedere webwinkelsoftware, anders werken een hoop dingen niet.

  reageer
 • Thomas

   

  Wat een raar idee. Je BTW nummer als bedrijf is helemaal niet het BSN van de eigenaar. BTW nummer verplichting is om oplichting en belastingfraude tegen te gaan. Net als de verplichting om cookies toestemming te vragen, bedoeld is om diefstal van gegevens en verspreiden van virussen tegen te gaan. Wie dermate amateuristisch is dat ze niet eens kunnen voldoen aan zulke simpele en goede regels, kan beter niet gaan ondernemen.

 • Jan

   

  Mooi geschreven, maar gewoon onzin. Het onderwerp waar het over gaat is puur oplichterij, want net als een gewone winkel dient men zich aan de wet te houden, en niet, omdat je geen fysieke winkel hebt en niet persoonlijk aangesproken kunt worden, de boel verdraaien, in de hoop dat de klant maar opgeeft. Alle dingen die jij opnoemt hebben niets te maken met dit onderwerp, maar wel met alles wat bij het starten van een bedrijf hoort. Dan doe je dat toch niet en ga je lekker in loondienst, kun je daar over je werkgever klagen..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert