Straatpraat: Er moet meer geld naar de ouderenzorg

ZEEWOLDE
Brancheorganisatie Actiz wil meer geld voor de ouderenzorg. De vraag komt na een manifest van columnist Hugo Borst in het Algemeen Dagblad. 

Borst stelde, samen met Carin Gaemers van de cliëntenraad van zorginstelling Laurens in Rotterdam, een manifest samen van tien punten. De initiatiefnemers vinden dat de politiek goede zorg moet waarborgen voor alle kwetsbare ouderen in verpleeghuizen

Wij gingen de straat op in Zeewolde met de stelling: Er moet meer geld naar de ouderenzorg. 

reacties (4)

 • Rob

   

  Vergrijzing gaat de komende jaren in een razend tempo omhoog. En ja er zijn graaiers en teveel bestuurslagen maar zelfs als die er niet waren dan vraag ik me af waar we die investeringen van gaan betalen. We willen namelijk alles beter maar dat kost erg veel geld en dat is er simpelweg niet.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als we er nu eens mee beginnen om te stellen dat het geld bestemd voor de zorg ook inderdaad aan zorg wordt uitgegeven ( en niet naar bobo's, overbodige bestuurslagen, op winst jagende verzekeraars enz ) Zolang dat niet het geval is word alleen maar de "verkeerde groep" beter van extra geld....

  reageer
 • wimjc

   

  Ik denk dat de schade die door het VVD/PvdA kabinet zo enorm is, dat herstel jaren kan duren. Immers dit laatste kabinet had niet zo veel op met ouderen. In onze bejaardenhuizen zitten nu asielzoekers, welke nog nooit een stuiver betaalden. Ook de gemeenten houden geld over wat eigenlijk bestemd is voor huishoudelijke hulp, die eigenlijk is afgeschaft.

  reageer
 • veel meer

   

  Veel meer geld ja. Korten op uitkeringen en ander onozele pamper regelingen en meer veel meer geld naar de generatie die ons bedje gespreid heeft. Mss moeten we steuntrekkers verplichten te gaan werken in de ouderen zorg. Waarom moet een verpleegkundige een eindje met de ouderen gaan wandelen, dat kan een beroeps WW-er ook heel goed doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert