KoopKracht: hoe betrouwbaar zijn wasmachineverkopers?

FLEVOLAND
KoopKracht is het programma van de Consumentenbond vol tips en tests om jou te helpen en te adviseren in de grote hoeveelheid producten die vandaag de dag bestaan.

Dit keer kijken we hoe betrouwbaar wasmachineverkopers eigenlijk zijn.

KoopKracht is vanavond te zien bij Omroep Flevoland en nu al online. 

reacties (5)

 • Tom

   

  Was ook mijn gedachte, overbodig programma!

  reageer
 • Klaas

   

  Wat heeft dit met Flevoland te maken? Volgens mij het niet eens in Flevoland opgenomen.

  reageer
 • ron

   

  een verkoper kan soms extra zaken vertellen over de verschillen tussen het ene apparaat en het andere of uitleg geven van een bepaalde functie. Soms vind ik dat zeker verhelderend en kan ik mijn beslissing beter nemen. De consumentenbond is voor slechts 1 van de infokanalen. daarnaast analyseert de CB niet alle aspecten maar slechts een deel. Als ik eerlijk ben, ben ik nog nooit een verkoper tegengekomen die duidelijke 1 bepaald merk of type wilde aansmeren. de suggestie dat een verkoper significant meer verdient bij bepaalde keuzes betwijfel ik dan ook zeer sterk. (het zal best zo zijn en voorkomen maar niet zo sterk als onderstaand wordt gesuggereerd. Het is ook niet 100 procent logisch want dat betekent dat zijn concurrent er ook meer aan zou verdienen en er dan vast concurrenten zijn die met de prijs gaan dalen om de klant naar hem te trekken.

  reageer
 • Geknoei

   

  Precies Jan, een wasmachine koop je niet elke dag, de wasmachine fabrikant is afhankelijk van zijn kwaliteit en deze zijn bekend bij de consument, wat de prijzen betreft de consument heeft gedegen middelen om te onderzoeken wie de goedkoopste is en men kan ook afdingen, bij mij is het gewoon kan er niets van de prijs af? dan gaan we een deur verder. De onderzoeker zou beter de voedsel en waren kwaliteit eens onder de loep moeten nemen, er wordt extreem veel weggegooid omdat iets niet rijp wordt of omdat het gewoon niet smaakt naar wat het zou moeten zijn door geknoei met het voedsel Wendat terwijl de mens deze nutriënten moet kunnen innemen, iets wat van levensbelang is.

  reageer
 • Jan

   

  Of vaarwasmachine verkopers, of stofzuigers.. En ga zo maar door. Je weet toch gewoon dat het advies altijd in het voordeel van de verkopende partij is? Niet zo raar ook. Als je wilt weten wat je wel of niet moet hebben wordt je gewoon lid van de consumentenbond en laat die verkopers maar kletsen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert