Hanne Buis nieuwe directeur vliegveld

LELYSTAD
Hanne Buis wordt per 1 januari de nieuwe algemeen directeur van Lelystad Airport. Zij volgt Erik Lagerweij op, die als projectdirecteur de komende jaren wel betrokken blijft bij de ontwikkeling van het vliegveld.

Hanne Buis is 40 jaar. Zij werkt al sinds 2004 voor de Schiphol Group, de eigenaar van Lelystad Airport. Buis is daar op dit moment directeur Aviation Marketing.

Haar benoeming in Lelystad is volgens de Schiphol-directie gedaan met het oog op de belangrijke rol die Lelystad Airport gaat spelen in de toekomstige groei van de luchtvaart in Nederland. Dankzij haar ervaring en kennis wordt de verdere ontwikkeling van het vliegveld na de uitbreiding op een verantwoorde manier doorgezet, aldus Schiphol.

Lagerweij is sinds 1 februari 2011 algemeen directeur van Lelystad Airport geweest. Onder zijn leiding is de uitbreiding van de luchthaven in 2015 definitief in gang gezet.

reacties (2)

 • Jan

   

  Heel veel succes, maak het vliegveld groots!

  reageer
 • Jan2

   

  Ik wens deze mevrouw veel sterkte. Ga er maar aan staan: de eerstkomende 25 jaar de miljoenenverliezen rechtpraten en rookgordijnen optrekken voor kritische mensen!

  reageer
 • Denise

   

  Jan2, deze dame is niet zomaar iemand hoor... Hanne Buis werkt al sinds 2004 voor Schiphol Group. Na diverse functies binnen Business Development en Airside Operations, is zij sinds 2012 directeur Aviation Marketing. Jos Nijhuis, CEO Schiphol Group over de benoeming van Hanne Buis: “Schiphol Lelystad Airport gaat een belangrijke rol spelen in de toekomstige groei van Schiphol Amsterdam Airport en de luchtvaart in Nederland. Het is goed om in deze fase van de ontwikkeling al een ervaren en breed georiënteerde luchtvaartkenner te benoemen. Op die manier wordt ook de verdere ontwikkeling na de opening van de luchthaven Lelystad in 2018, op een verantwoorde manier doorgezet.

 • Daadwerkelijk Geïnteresseerd

   

  Heeft u bronnen over deze miljoenenverliezen en rookgordijnen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert