Rien van der Velde geïnstalleerd als Tweede Kamerlid

NOORDOOSTPOLDER
Fractievoorzitter Rien van der Velde van de PvdA in Noordoostpolder is dinsdagmiddag geïnstalleerd als Tweede Kamerlid. Hij vervangt Sjoera Dikkers, die wegens ziekte de Kamer tijdelijk verlaat.

Hij blijft zestien weken in de Kamer, totdat het ziekteverlof van Dikkers is afgelopen. Bij de laatste verkiezingen in 2012 stond de Emmeloorder op de 51e plek. De PvdA haalde toen 38 zetels. De komende weken blijft Van der Velde het werk in de Tweede Kamer combineren met het fractievoorzitterschap voor PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad. Die combinatie is volgens hem toegestaan, omdat het om tijdelijke vervanging gaat.

Sjoera Dikkers werd begin deze maand onwel in de vergaderzaal van de Tweede Kamer. Het is niet bekend wat haar mankeert, maar de dokter heeft haar rust voorgeschreven.

reacties (2)

 • Een man met verschillende gezichten!

   

  Werkelijk onbegrijpelijk dat deze persoonlijkheid eerst zich afzet tegen landelijke politiek van PvdA en nu blijkbaar zo pedant voor de dag komt. Lezende dat deze mijnheer beide functies wil vervullen zowel bij de gemeente en Tweede-Kamer om de polder bekend te maken is dan ook merkwaardig.

  reageer
 • .VV.

   

  Van twee walletjes eten en dat met alle werkloosheid de PVDA is niets te gek.

  reageer
 • Milan

   

  Man man man. Er valt iemand weg door ziekte en hij vult die plek tijdelijk in en zelfs daar kunnen sommige mensen nog iets negatiefs van maken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert