Analoog is terug en de specialist zit in Almere

ALMERE
Voor audiospecialist Oscar Engels uit Almere zijn het drukke tijden. De analoge audioapparatuur is namelijk bezig aan een comeback. De vertrouwde bandrecorders, draaitafels en opnameapparatuur uit de jaren 60, 70 en 80 zijn immens populair bij jong en oud.

De Almeerder zit al 45 jaar in het vak van solderen en transistoren vervangen. Hij werkte jarenlang voor een gerenommeerde radiowinkel in Amsterdam. Tien jaar geleden begon voor zichzelf en hij merkt al een tijdje dat analoog een hype is.

Beter en warmer
"De kwaliteit van analoge apparatuur is gewoon beter en het geluid is warmer. Deze machines zijn gemaakt om dertig tot veertig jaar mee te gaan. Na reparatie gaan ze zo weer twintig jaar mee."

Volgens Engels komen audio-liefhebbers vanuit heel Nederland en zelfs het buitenland bij hem voor reparaties. Daaronder ook bekende muzikanten en journalisten met een passie voor ouderwetse apparatuur. De leeftijd varieert van jong tot oud.

Groter bedrijfspand
Inmiddels is Oscar Engels vanuit zijn garage verhuisd naar een groter bedrijfspand omdat de zaken goed gaan. Toch zal er volgens hem ook wel weer een einde aan de hype komen, maar voorlopig vindt hij het heel erg leuk.

reacties (6)

 • H.A. Nuberg

   

  Oscar is uniek. Apparatuur die je in de vuilnisbak wilde gooien maar die je toch, uit sentimentele redenen, nog 1 keer laat nakijken, komt bij Oscar tot leven. Geweldige vent, warm hart (vooor z'n klanten en de apparatuur). Analoog is gewoon mooier dan digitaal. Luister maar naar de trend van de D-klasse versterkers. Bah. Oscar : laatste der Mohanikanen? Ik hoop het niet

  reageer
 • Siemakai

   

  Oscar heeft meerdere eigenschappen - Hart van goud - Goede uitstraling - Vakbekwaam - Goede service - Liefde voor het vak Twijfel niet en ga naar Oscar en ervaar dit. Siem Andijk

  reageer
 • Hans Hendriksen

   

  Reparatie van deze apparatuur is meer dan een hype. Het is passie en gevoel voor kwaliteit en techniek. Deze kwaliteit wordt helaas niet meer zo gemaakt op de hi-end na. Daarom ben je voor reparatie en instand houden van deze passie aan het juiste adres.

  reageer
 • h.j westerlaken hw sound

   

  ik kom al 10 jar bij oscar. en hij onderhoud met veel kennis en ervaring al mijn oudere apparatuur waar ik vroeger mee begonnen ben . het staat op mijn zolder als herinnering. en mijn vrouw beemt nog steeds analoog op . gewoon omdat we er goed mee overweg kunnen . de tascam 388 opname/mixer voldoet na een flinke beurt met alle rolletjes en riempjes en hier en daar een drupje olie en de afstelling controleren al weer jaren zijn best . en alle tascam apparatuur waarvan ik veel heb staan kan bij de importeur niet meer gerepareerd wrden door gebrek aan kennis. als de spullen bij oscar geweest zijn loopt alles weer als een zonnetje . en uiteindelijk is het contact goed en de prijs is heel redelijk en zijn vakmanschap is ongekent . en zijn enthousiasme zowaar ongekend. Oscar bedankt voor je vakmanschap en ervice . en de altijd lekkere koffie. hennie westerlajen

  reageer
 • De meester

   

  Hij weet niet of het een hype is. De vraag is gestegen maar hij weet ook niet of het weer zal afnemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart van fer Kreeft IJsselstein

   

  Oscar, je bent voor mij een topper, gewoon de beste. 👍👍👍 Gr. Bart

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert