Analoog is terug en de specialist zit in Almere

ALMERE • Di 25 oktober 2016 | 14:48 • Dinsdag 25 oktober 2016 | 14:48
Voor audiospecialist Oscar Engels uit Almere zijn het drukke tijden. De analoge audioapparatuur is namelijk bezig aan een comeback. De vertrouwde bandrecorders, draaitafels en opnameapparatuur uit de jaren 60, 70 en 80 zijn immens populair bij jong en oud.

De Almeerder zit al 45 jaar in het vak van solderen en transistoren vervangen. Hij werkte jarenlang voor een gerenommeerde radiowinkel in Amsterdam. Tien jaar geleden begon voor zichzelf en hij merkt al een tijdje dat analoog een hype is.

Beter en warmer
"De kwaliteit van analoge apparatuur is gewoon beter en het geluid is warmer. Deze machines zijn gemaakt om dertig tot veertig jaar mee te gaan. Na reparatie gaan ze zo weer twintig jaar mee."

Volgens Engels komen audio-liefhebbers vanuit heel Nederland en zelfs het buitenland bij hem voor reparaties. Daaronder ook bekende muzikanten en journalisten met een passie voor ouderwetse apparatuur. De leeftijd varieert van jong tot oud.

Groter bedrijfspand
Inmiddels is Oscar Engels vanuit zijn garage verhuisd naar een groter bedrijfspand omdat de zaken goed gaan. Toch zal er volgens hem ook wel weer een einde aan de hype komen, maar voorlopig vindt hij het heel erg leuk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel