Niet iedereen welkom bij bijeenkomst over statushouders

ALMERE
Niet alle belangstellenden waren dinsdagavond welkom bij een vragenuurtje over de komst van statushouders in de wijk Tussen de Vaarten in Almere. De gemeente liet een vijftigtal mensen toe bij de bijeenkomst in basisschool Het Palet. Omroep Flevoland mocht niet filmen tijdens de vergadering. De gemeente Almere denkt dat niet iedereen vrijuit durft te praten als er opnamen worden gemaakt. Onze verslaggever mocht de bijeenkomst wel bijwonen. 

Vorige week hebben tegenstanders een pamflet in de wijk verspreid met de oproep om naar de bijeenkomst te komen. De gemeente wil in totaal 34 statushouders huisvesten in woningen aan de Johan Jongkindstraat en de Govert Flinckstraat. Het gaat om alleenstaande Syrische mannen. 

Eigenlijk zou er maar één informatieavond voor genodigden worden gehouden. Nu de belangstelling groot is, maakte de gemeente dinsdag bekend dat er twee extra bijeenkomsten komen. 
 

reacties (11)

 • Ron-g

   

  -W- dat zijn termen die de reaguurders hier niets zeggen. Ze zien alleen hun eigen (bekrompen) wereldje waar geen ruimte is voor respect voor anderen. Laat staan dat er ruimte is voor het verdiepen in andermans problemen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "ze zijn door meerdere veilige landen gereisd daar hadden ze asiel aan kunnen vragen" - wel eens van gezamenlijk europees beleid gehoord?

  reageer
 • pieter

   

  Spreidt die mensen lekker over Almere dit is toch ongezond en van integreren is op die manier geen sprake, bij elkaar op bezoek gaan is beter dan constant op elkaars lip zitten, over onderlinge politieke tegenstellingen maar te zwijgen.

  reageer
 • almere

   

  hun leven was niet meer in gevaar ze zijn door meerdere veilige landen gereisd daar hadden ze asiel aan kunnen vragen , maar nee ze wilden hier heen want hier lonkt gratis geld een huis en zorg daar is t die gasten om te doen hier .

  reageer
 • jo jo

   

  Heel mooi verwoord. En dan ook nog een feit dat OM niet mag filmen.. Nee, niet je vooral verbieden. Dat wekt natuurlijk alleen maar meer argwaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron-g

   

  ... waarschijnlijk heb je niet het door jou GEWENSTE antwoord gehoord. Deze mensen zijn niet levensgevaarlijk. Ze zijn hier omdat hun leven in gevaar was. Probeer je dat eens te realiseren.

  reageer
 • Jake

   

  Voor jou zouden die mensen welkom zijn, maar andere mensen, waarvan jij zegt dat ze egoïstisch zijn e.d. stellen veiligheid op eerste plek, en dan pas die mensen... Ik zou zelf alle mensen een huis geven en vrede hebben, maar zo zit de mensheid niet in elkaar. De mensen zijn bang, bang voor die mensen. Natuurlijk kan je zeggen dat het oké of juist is en dat er juiste beslissingen zijn genomen, dat geeft die mensen een goed gevoel, maar misschien ben jij ook bang. Zelf zou ik het aanvaarden; Amen. (Voor de mensen die niet weten wat dat betekend; 'Het zij zo' in het Latijn) Nog een fijne dag/nacht en mag God de mensen zegenen dat die mensen een goed hart hebben :-) Vale! ('Tot ziens' in het Latijn) :-)

  reageer
 • Joris Klam

   

  De gemeente Almere draagt hier een hele grote verantwoordelijkheid voor het geval het fout gaat. En die kans is zeer reëel. Het opvangen van 34 alleenstaande Syrische mannen in een gezinswijk die of gelukszoeker zijn of getraumatiseerd, met afwijkende normen en waarden, is vragen om moeilijkheden. Het belang van haar eigen bevolking had voorop moeten staan. Minimaal had van het COA geëist moeten worden dat er uit de pool van statushouders gezinnen zouden worden geselecteerd. Maar ik vermoed dat die er niet zijn. Ik wens de bewoners van Tussen de Vaarten sterkte en wijsheid. Zoek elkaar op, organiseer je en laat je niet intimideren door de lokale overheid. Volg de ontwikkelingen op de voet, film misstanden en kaart die welwillende media aan.

  reageer
 • Ina

   

  Wat een hebzucht en egoïsme van ons volk. Ik woon er zelf ook en van mij zijn ze zeer welkom. Wij zouden het ook fijn vinden als we moesten vluchten en ergens welkom waren. Schaam mij dood, niks gunnen aan mensen die genoeg hebben meegemaakt. Hebzucht hebzucht zal je ooit armer maken dan je lief is!

  reageer
 • Remy Baegen

   

  Almere is schijndemocratie , openbare bijeenkomsten in een democratie moeten voor een ieder toegankelijk zijn. Was PVV niet de grootste door de inwoners gekozen partij?

  reageer
 • Maikel

   

  De hele avond is er alleen maar om de feiten heen gedraaid maar met konkrete antwoorden op vragen over de veiligheid van de kindvriendelijke buurt kon men niet geven belachelijk allemaal. De Door ons gekozen wethouder heeft ons in de kou gelaten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert