Verenigingen gaan vet, textiel en oud ijzer inzamelen

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat een aantal verenigingen compenseren voor het verlies van de oud papier-inkomsten. De verenigingen zamelden jarenlang oud papier in om de clubkas te spekken. De gemeente wilde daarvan af, omdat zij zelf het oud papier in alle dorpen gaat ophalen.

Uit antwoorden op schriftelijke vragen van het CDA blijkt dat de meeste verenigingen hebben ingestemd met een afkoopregeling. Hierbij betaalt de gemeente hen nog drie jaar het bedrag dat zij voorheen met oud papier verdienden.

Drie verenigingen gaan vanaf nu vet, textiel, elektrische apparaten en ijzer inzamelen. De eerste drie jaar krijgen zij hiervoor hetzelfde bedrag als zij met oud papier ophaalden.

Amateurkunstverenigingen kunnen vanaf volgend jaar bovendien een incidentele subsidie aanvragen. De gemeente wil hiervoor 40.000 euro beschikbaar stellen.

reacties (6)

 • lekker bezig

   

  Overheid is lekker bezig: de laatste vijf jaar de subsidiekranen zo goed als dicht gedraaid voor de verenigingen en nu ook de bijverdienste 'oud papier' even afpakken. Laten we dan maar helemaal stoppen met sport- en spelverenigingen en creatieve clubs. Gemeente NOP wil zeker dat we thuis blijven, lekker uitbuiken en zo weinig mogelijk verenigingsleven hebben in de polder.

  reageer
 • Beleid?

   

  Dus uit eigenwijsheid gaat het papier persé bij de verenigingen weg, maar we ruilen het tegen andere afval stromen? Ik begrijp deze gemeente gewoon niet

  reageer
 • Carry

   

  Nou haal het oud papier maar op bij de hoogbouw. Die krijgen daar geen container voor ook niet voor het plastic! Moeten we maar naar de millieustraat brengen. Denk het niet jullie probleem.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Stop die 40.000€ maar beter in de jeugdzorg GGZ.

  reageer
 • Albert

   

  Ijzer en blik, dat mag toch bij het plastic.... of zie ik het nu niet meer helder

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rekenmaar

   

  Verenigingen hebben geen alternatief, bij deze dwang van de gemeente. Gemeenschappelijke betrokkenheid nu al bij het vuil gezet. Verenigingen over drie jaar in de financiele problemen. Betaalde banen bij Het Goed op het spel gezet. De rekening wordt betaald. Hele dure "goedkoop". Rekenmaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert