Liquidatie Literatuurwijk lijkt grondig voorbereid

ALMERE
De politie heeft na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht 30 tips gekregen over de liquidatie van de Almeerder Ali Motamed.

Tijdens de uitzending werd duidelijk dat de moord op de 56-jarige installatiemonteur grondig is voorbereid. Een bewakingscamera heeft gefilmd hoe in de dagen voor de liquidatie twee maal 's ochtends vroeg een BMW de Hendrik Marsmanstraat in komt rijden. De auto verschijnt kort voor het tijdstip waarop Motamed normaal gesproken naar zijn werk vertrekt.

Beloning
Op dinsdag 15 december wordt de Almeerder vervolgens bij zijn bestelbus doodgeschoten. De daders vluchten in een BMW, die korte tijd later in Almere Poort brandend wordt teruggevonden. Bijna een jaar na de liquidatie is er in de zaak nog niemand aangehouden. Justitie heeft daarom een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Amsterdam Zuidoost
Volgens de politie heeft het maandenlange recherchewerk wel een aantal aanknopingspunten opgeleverd. Zo denkt de politie op basis van telefoongegevens dat zeker een van de daders in Amsterdam Zuidoost woont. Ook wordt ervan uitgegaan dat de daders na de liquidatie op 15 december de hele dag in Almere Poort zijn gebleven. Ze hadden daar vermoedelijk onderdak in een woning en gingen pas 's avonds terug naar Amsterdam.

Lengteverschil
Omdat buurtbewoners de mannen bij de brandende auto hebben zien wegrennen, is een globaal signalement bekend. Daarbij is vooral het lengteverschil tussen beide mannen opvallend. De politie denkt dat de mannen ook gebruik hebben gemaakt van een zwarte Volkswagen Polo.

E-mailadres
Tijdens het onderzoek naar de liquidatie stuitte de politie ook op het e-mailadres van een zekere Martha C. Jaquez. Vermoed wordt dat degene achter dit adres bij de liquidatie betrokken is. In de tv-uitzending werd dit niet verder toegelicht.

Geen strafblad
In het onderzoek naar de dood van Motamed heeft de politie verschillende scenario's onderzocht. Zo is onder meer gekeken of de installatiemonteur eventueel betrokken is geweest bij de aanleg van wietplantages. Ook is gekeken of de Almeerder mogelijk voor iemand anders is aangezien. Volgens de politie heeft dit onderzoek niets opgeleverd. Zij benadrukt dat Motamed geen strafblad had.

Het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland zal woensdagavond ook aandacht aan de liquidatie besteden.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  "m'n voorgevoel heeft mij wederom niet in de steek gelaten" - dat is fijn, maar tussen jouw voorgevoelens en "wettig en overtuigend bewijs" gaapt een ontzettend groot gat.

  reageer
 • Ton

   

  Ik haal nergens uit de tekst dat het slachtoffer zich schuldig zou hebben gemaakt aan criminele activiteiten, integendeel de politie heeft het onderzocht en niets aangetroffen. Zoals velen op dit forum heeft u uw oordeel al klaar. Fijne dag verder.

  reageer
 • Eric

   

  Ze zeggen juist dat ze daar niks over hebben kunnen vinden. Niet oordelen zonder feiten aub.

  reageer
 • Ed

   

  Wel een riskante onderneming om tegen dergelijke moordenaars te getuigen. Wie durft voor 10.000 eurie?

  reageer
 • Jeroen

   

  Toen ik maanden geleden zei dat dit zaakje stonk, werd er alleen maar geroepen dat ik respectloos zou zijn, maar m'n voorgevoel heeft mij wederom niet in de steek gelaten. Iets met thuiskwekers plus tellers terugdraaien is veel geld in de verkeerde kringen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert