Verdubbelde Gooiseweg officieel geopend

ZEEWOLDE
Met een ceremoniële handeling is woensdagochtend de verdubbeling van de Gooiseweg gevierd. Dat deden gedeputeerde Jaap Lodders en Zeewolder wethouder Wim van der Es door een verkeerslicht in gebruik te nemen. 

Extra asfalt
Automobilisten konden overigens al enige tijd gebruik maken van het extra asfalt. De Gooiseweg is nu vanaf de Larserweg tot aan de Nijkerkerweg verdubbeld van 2 naar 4 rijstroken. In 2019 volgt vervolgens het stuk tussen de Nijkerkerweg en de A27. In het verlengde daarvan wordt ook richting Almere ook de Waterlandseweg verdubbeld.

Wensen
Het verbreden van de weg heeft tot nu toe zo'n 12 miljoen euro gekost. Daarbij rekent gedeputeerde Lodders ook de aanpak van kruisingen en rotondes. Voor de toekomst heeft hij nog een aantal wensen op zijn lijstje staan. Zo wil hij de rotonde bij Harderhaven vervangen door een ongelijkvloerse kruising. En Gelderland mag wat hem betreft de Berencamperweg naar Nijkerk aanpakken. 
 

reacties (7)

 • Piet

   

  He waar is de burgemeester van Zeewolde gebleven. Meestal staat hij pontificaal vooraan op de foto?? Een feestje in zijn gemeente en hij staat niet op de foto??? Waar is Dr Klavan gebleven!

  reageer
 • Piet

   

  Na een lange tijd eindelijk weer vrij baan Alleen jammer dat op de kruising zeewolde/harderwijk/biddinghuizen die rare en korte invoegstrook zit... ((Als je vanaf zeewolde komt)) Nu nog een rechte lijn van Zeewolde naar de A6 ;)

  reageer
 • Rob

   

  De politiek snoept graag van 2 walletjes te gelijk, klagen dat Nederland vastloopt. En aan de andere kant veel belastingen opstrijken omdat er steeds meer auto's bijkomen. Wat echt noodzakelijk is dat werkgevers meer gaan investeren in een 24 uurs economie, lees daarbij meer spreiding van verkeersstromen. Waarom allemaal om 8 uur en 17.00 uur in de file? Daarnaast de 2e en 3e auto in 1 huis ontmoedigen, is goed voor het straatbeeld en het milieu en lost de files op. Ik bedoel daarmee je zo'n 2e auto echt nodig voor je werk maar niet om boodschappen mee te doen bijv. In je buurt. Nederland is 1 van de dichtst bevolkte landen van de wereld maar we moeten allemaal en auto hebben dat kan onze infrastructuur gewoon en simpelweg niet aan. Tot slot onze overheid moet veel meer investeren in het Openbaar vervoer en deze een stuk goedkoper maken ook voor de werkende man en vrouw. Verkeer serieus ontmoedigen in de >steden. Hogere eisen stellen aan de auto's bedoel daarmee oude barrels van de weg zodat we ook schonere lucht in ademen. Ik weet niemand zal blij zijn met dit soort van drastische maatregelen maar als we zo doorgaan dan staan straks over zeg een jaar of 10 zelfs alle B wegen en woonwijken vast van de files.

  reageer
 • pieter

   

  Even geduld !!de komst van het echte vliegveld gaat betere wegen in de toekomst allemaal mogelijk maken !! , dat kan zo'n arme provincie nooit financieren. De transporteurs uit Zeewolde gaan ooit vrachtvliegtuigen van lading voor zien op Lelystad-airport en hebben betere wegen nodig voor die aanvoer.

  reageer
 • Henk

   

  De Gooiseweg is verdubbelen is perfect geweest. Nu nog de hele Nijkerkerweg 2 keer tweebaans maken tot aan de A28. Inclusief een aquaduct (of naviduct ivm hoogteverschil) en een apparte rijbaan voor landbouwvoertuigen en fietsers.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En ook een zesbaans snelweg bij jou voor de deur? Echt, meer asfalt is geen oplossing.

 • De ingenieur

   

  Zorgt u even voor het budget van een half miljard? Er is weinig scheepvaart en de hoogte is al beperkt dus een hoge brug zal volstaan.

 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Goedzo! Straks het hele eind van Almere-Veluwedreef naar de Larserweg 2x2. Zo wordt alles een stuk vlotter en veiliger! Het enige minpunt is dat het eigenlijk 25 jaar geleden al had uitgevoerd moeten worden. Toen kon het ook allemaal veel simpeler en had een groot aantal ongelukken voorkomen.

  reageer
 • Nk

   

  Omroep Flevoland: de Gooiseweg is verdubbeld tot aan de rotonde bij de Nijkerkerweg! Dus een stuk verder. Ga er eens over heen rijden!

  reageer
 • KC

   

  Goed lezen is ook een vak. Het staat er juist. Prachtig stukje werk van de provincie Flevoland.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert