Urkers terecht niet vervolgd voor racisme

URK
Het gerechtshof in Leeuwarden vindt het terecht dat een aantal Urkers niet is vervolgd wegens racisme. Dat is de uitkomst van een procedure die het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland was gestart.

De zaak draaide om een incident vorig jaar zomer op Urk. Daarbij werd een Urker van Marokkaanse afkomst uitgescholden en geslagen toen hij met zijn vrouw langs een terras liep. Volgens het slachtoffer was er sprake van racisme. Na de ruzie werden er drie Urkers opgepakt en is één verdachte vervolgd voor mishandeling. Het Openbaar Ministerie kon racisme niet bewijzen. Het gerechtshof is het eens met die beslissing.

Dat het slachtoffer door één van de mannen is beledigd, is door het gerechtshof wel vastgesteld. Deze man heeft na zijn vrijlating excuses en bloemen aangeboden aan het slachtoffer. Dat hij tot inkeer is gekomen, is voor het gerechtshof reden om hem niet verder te vervolgen voor zijn beledigingen.

reacties (2)

 • Frenky

   

  idd, kappen met al die onzin. Zwarte piet is al discriminerend. Straks mag je het woord bruin niet meer gebruiken of chocola.

  reageer
 • frits

   

  Wordt het niet eens tijd om de subsidie aan dat hobbyclubje van Arja Kruis in te trekken? Tonnen per jaar, en het levert alleen maar nog meer maatschappelijke kosten op vanwege onzinnige rechtszaken. Kappen met dat Bureau Gelijke Behandeling, waarin mw. Kruis zichzelf een overbodig betaald baantje toebedeeld heeft.

  reageer
 • Kruisje

   

  ik drink mijn koffie met melk. is dat ook al discriminerend?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert