Straatpraat: Nederland zakt op ranglijst gelijkheid man en vrouw

MARKNESSE
Nederland is gezakt op de ranglijst van landen met de minste ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Deze lijst heet de Global Gender Gap Index.

Nederland is gezakt van de 13e naar de 16e plek op de lijst. IJsland staat op nummer 1. Boven Nederland staan landen als Burundi, Namibië en Nicaragua. Wij vroegen voor Straatpraat aan vrouwen op straat wat zij hiervan vinden.

reacties (3)

 • Thomas

   

  Die ranglijsten slaan ook helemaal nergens op. Ze meten dingen die niet vergelijkbaar zijn, zoals salarissen, zonder rekening te houden met fulltime/parttime, ervaring, keuzes, enz.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik heb wel eens het gevoel dat het gelijk zijn doorgeslagen is en dat mannen ondergeschikt aan vrouwen zijn. Dat doet ons ook lager op de ladder zetten.

  reageer
 • Flevolander

   

  Helaas heb je gelijk daarin, maar houdt vol er komt een tijd waar de vrouw een stapje terug doet op de huishoudladder en man/vrouw echt gelijk staan.

 • Jan

   

  Zo zie je maar wat onderzoek kan doen.. Rwanda staat geloof ik 2 of 3 op die indexlijst. Tsja, bijna alle mannen vermoord toen, dus ja, veel vrouwen daar als overschot. En verder, geven ze zelf toe, in Afrikaanse landen werken bijna alle vrouwen, maar mannen vertikken het iets in het huishouden te doen. Dit gaat bepaald niet over de emancipatie en vrouwenrechten, maar over letterlijk vergelijk precentage werkende vrouwen/ mannen. Dus, onzin dit. Gaat helemaal nergens over.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert