Politie zwijgt over slapende agente

ENS
De politie wil niet zeggen of een agente die onder diensttijd in haar auto zat te slapen straf krijgt. De agente moest dinsdag bij haar werkgever op het matje komen nadat ze slapend in een flitsauto werd gefilmd door een voorbijganger.

Dat gebeurde op de Zuiderringweg tussen Ens en Kraggenburg. Het filmpje van de slapende agente verspreidde zich razendsnel via sociale media.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn tijdens het gesprek dinsdag afspraken gemaakt. Welke dat precies zijn, wordt niet bekendgemaakt. Dat is een zaak tussen de vrouw en haar leidinggevenden, zo zegt de politie.

reacties (22)

 • Steven Stedenwijker

   

  Waarom zou de politie wel verklaringen afgeven over medewerkers? Geen enkele werkgever mag zomaar over werknemers verklaren. Het gaat bovendien nergens over.

  reageer
 • Nopper

   

  Met voorbedachte rade is deze mafketel al filmend en met een milkshake in zijn hand, naar de flitswagen gelopen, om verhaal te halen. En allemaal puur uit frustratie, dat hij geflitst was en ook nog zogenaamd dacht, dat hij zijn rijbewijs kwijt zou zijn, terwijl hij wist dat hij niet 50km maar 30km te hard had gereden. Was was er gebeurt als deze agente was uitgestapt of het raampje open had gedaan, om zijn verhaal aan te horen? Ik denk, dat deze meneer al filmend zijn milkshake over deze agente had gegooid en het filmpje daarna op social media had gezet, hopend dat hij een heleboel medestanders zou krijgen, dat hij het lef had gehad, om zoiets te doen bij een agente. Deze mafketel moet zich schamen en is terecht behoorlijk te kijk gezet in het radioprogramma van Edwin Evers.

  reageer
 • de advocaat

   

  U denkt maar weet feitelijk niets.

 • Bromsnor

   

  Je raakt je rijbewijs helemaal niet kwijt bij 50km/h te snel wanneer dit door een robot wordt vastgesteld. Bij een staande houding wordt een rijbewijs soms tijdelijk ingenomen om de officier gelegenheid te geven de zaak te beoordelen. Bij robotfoto's geldt dit niet.

 • Frans

   

  Wat triest dat zoveel mensen er behoefte aan hebben om zonder verdere kennis van zaken te willen oordelen over fouten van een ander. Besteed je energie liever aan het op orde brengen of houden van je eigen leven.

  reageer
 • De meester

   

  Het is de nieuwe tijd. Internet zit vol met moralistische dwingelanden en hetzevoerders.

 • Dientje

   

  Wij weten met zijn allen heel goed wat hier aan de hand is. Behalve de betrokkene.die weet het niet. Dit vind ik heel knap. Alles wat wij zien is een aanname. dus oordeel niet voordat je weet wat wat er daadwerkelijk aan de hand is.

  reageer
 • Flevolander

   

  Ik kijk er niet van op dat mensen dit soort beelden verspreiden. Sinds de laatste paar jaar is de politie macht in ons land verhard en tuurlijk kan je de opkomende terrorisme en de verharding van de criminele niet ontkennen. Maar er word weinig onderscheid meer gemaakt tussen burgers met een grote mond en criminelen. De burgers worden zo vaak in hun portemonnee geraakt door de politie en andere instanties, dat ze uit zijn op wraak. En dan vind ik dit soort filmpjes wel kunnen als de filmer hiermee zijn innerlijke kwaadheid kan sussen. Ik bedoel hij kan ook een politie bureau in rijden en dan heb je misschien doden of gewonden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • fr

   

  laat die agente met rust die automobilist zat zelf goed fout en wilde alleen die agente zwart maken slaat nergens op het kan niet maar inslaap vallen is menselijk pak die automobilist aan die zat fout

  reageer
 • Thomas

   

  Ach kom, dit gaat nergens over. Niemand is in gevaar geweest en een keer een nacht slecht slapen kan gebeuren. Keer vermanend toespreken en daarmee moet de kous af zijn.

  reageer
 • Klantje

   

  Hey.. Robbie...!! Stoere vent!

  reageer
 • Nelis

   

  Laten we eerlijk zijn. Kan iemand een nog slaapverwekkender beroep bedenken dan politieagent in Ens?! Ik niet.

  reageer
 • Daniel

   

  Als jij normaal lekker ligt te slapen is zij wakker om te waken over jouw veiligheid!

  reageer
 • Johan

   

  Zij die iemand anders werk kraken hebben zelden hand genoeg om beter werk te maken.

  reageer
 • Esveen

   

  Als jij eens iets verkeerd doe op je werk staat dat toch ook niet meteen op de video. En we weten dan ook niet of je daarvoor dan op je donder hebt gehad. Dus hou op met dat geneul en rijdt de volgende keer de toegestane snelheid.

  reageer
 • Henk

   

  Moet omroep Flevoland niet weer een kort geding aanspannen omdat ze geen informatie krijgen?? Tja dat krijg je als je zo langzamerhand door alle instanties in flevoland uitgekotst wordt als regionale omroep. Voorstel: omroep flevoland laten fuseren met pownieuws, zelfde niveau inmiddels

  reageer
 • Jos

   

  Heerlijk toch, tijdens de buitendienst een tukje doen en op het bureau gelijk een uur naar de toilet gaan en je werkdag is weer voorbij en weer tijd om te feesten s'nachts.

  reageer
 • Tony

   

  Tja, filmpje maken nou als ik dit had gezien had ik een stikker geplakt op de lens van de camera en daar ee foto van gemaakt. was veel leuker geweest. veel meer lol ervan...

  reageer
 • Jelle

   

  Wat voor kerel filmt zoiets nou, schandalig om iemand zo stiekem te grazen te nemen, van mij mogen ze de filmer dag en nacht gaan volgen om te kijken wanneer hij in de fout gaat, en dan gelijk alles maar op het net gooien.

  reageer
 • frits

   

  Alleen op de openbare weg, en alleen onder werktijd.

 • Rob

   

  En terecht, alsof de desbetreffende agente een doodzonde begaan heeft en de filmer alleen maar sensatie zocht. Als hij nou eens een flinke vent is gaat hij op het bureau Ens zijn excuus aanbieden omdat hij deze agente in discredit gebracht heeft en geeft hij een bos bloemen af voor haar, dan ben je pas een vent.

  reageer
 • frits

   

  Rot toch op, excuses aanbieden aan iemand die niet functioneert in haar functie... Ontslag op staande voet wegens disfunctioneren. En de filmer vervolgen wegens schade aan een overheidsvoertuig.

 • Sam

   

  Dat wordt een zoektocht naar het bureau Ens. Er zullen bureau's staan in Ens, maar of er een politiebureau bij zit? ;)

 • jo jo

   

  Hou toch op. Op "onze"belastingcenten een uiltje doen knappen?? Van mij word door mijn baas ook verwacht dat ik alert en secuur kan werken. Dit gedrag van deze agente gaat elk boekje te buiten. Een goede reprimande lijkt me op z'n plek. Dat de filmer in kwestie dit gefilmd heeft.. Yeah,so be it. Groot gelijk geef ik hem.

 • Baas/Adviseur

   

  Volgende keer een thermofles krachtige zwarte koffie meenemen.

  reageer
 • Sebastiaan

   

  Eerlijk gezegd zou ik ook een tukje gaan doen. Verwachten ze serieus dat je wakker blijft bij dit werk?

  reageer
 • Ron

   

  Ik heb hetzelfde meegemaakt ongeveer. Liep met de hond langs een flitswagen. Motor draaide en ik tikte op het raampje met de vraag of dat nou nodig was die draaiende motor. Er zat een agent en een agente in. Ze keken een film. Gebeurde in Dronten.

  reageer
 • drontense

   

  Zelfs edwin evers is omtrent het gedrag van de filmer boos! De filmer heeft een beker met milkshake achtergelaten op de achterbank. Deze filmer zou zichzelf af moeten vragen of zijn gedrag tolerant is. Een straf voor de filmer zou op zijn plaats zijn

  reageer
 • H van Oosten

   

  Volgens mij vergeet men hier dat Edwin Evers zelf vrijwillig politie agent is en dus een belang heeft met zo'n opmerking. Maar een held is iemand al gauw als hij tegen het gevestigde gezag in gaat, daarmee kan hij/zij al snel onder de mat vegen dat hij/zij zelf een overtreding beging. En wat kennen we van kinderen.... als die iets fout doen dan hoor je standaard "ja maar hij/zij deed dit/dat"..... Ja de agente deed iets fout nu, maar morgen rijdt ze met +150km/h naar jouw vader/moeder/kind/partner of jouzelf omdat je met spoed hulp nodig hebt....

 • zorro

   

  Als de filmer lef heeft meldt hij zich. Mooi klusje om de auto van binnen en buiten te poetsen en op YouTube zetten. Dat wordt lachen voor deze persoon

 • Drontenaar

   

  Zelfs Edwin Evers? Hij is ook maar gewoon een burger hoor. Zijn mening telt niet zwaarder.

 • Roel

   

  Terecht dat daar geen mededelingen over worden gedaan. Had OF nu echt verwacht dat het hele personeelsdossier ter inzage zou worden gelegd? Ga maar eens na welke straf die gek die zonodig moest filmen krijgt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert