Onderzoek naar meer ligplaatsen voor bootjes

FLEVOLAND
Provinciale Staten willen dat Flevolanders hun pleziervaartuigen toch in provinciale wateren kunnen afmeren. Het college van Gedeputeerde Staten moet onderzoeken hoe er meer ligplaatsen kunnen komen zonder dat er onveilige situaties ontstaan.

De provincie verbiedt de pleziervaart sinds vorig jaar om in Flevolandse vaarten aan te meren, omdat dat de binnenvaart hindert. Ook zouden de boten in de weg liggen bij het onderhoud van oevers. Maar Provinciale Staten vinden dat beleid te streng. In Noordoostpolder leidde het verbod op afmeren van boten eerder tot hevig protest. 

Een motie van 50PLUS in de Staten waarin om een onderzoek wordt gevraagd, werd woensdagavond door alle partijen gesteund. Volgens 50PLUS meren sommige Flevolanders al tientallen jaren zonder problemen hun bootje af bij hun woning. De partij zegt dat veel inwoners zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid en het onderhoud. 
 

reacties (5)

 • Evalu

   

  Onderzoek? Het plezier van een bootje voor de deur heeft nog nooit tot problemen geleid. Totdat regelzucht toesloeg. Geef burgers de ruimte Provincie Flevoland!

  reageer
 • Slap en onder de gordel.

   

  Objectief en geen belanghebbende is deze discussie een beschamende vertoning! Dat het toevallig deze burgemeester treft en bezwaar maakte staat buiten het algemeen belang . Dat in de Noordoostpolder het ligplaatsen beleid zo gedomineerd wordt door de provincie is verbazend. Waarom wil het provinciehuis een statement maken terwijl juist behoefte bestaat in de provincie om een watersporter kansen te bieden. Vooral de toeristsche affiniteit zou naar een hogerplan aangeboden moeten worden.Het is toch van de gekke de Noordoostpolder zo te domineren terwijl juist aantrekkingskracht nodig is om arbeid te ontwikkelen.

  reageer
 • kees d.

   

  Welke Binnenvaart?

  reageer
 • Kritiesj

   

  Ik zou de boot afhouden,want voor dat je het weet gaat hij van de werf.

  reageer
 • KC

   

  Gewoon max. 1 bootje bij een woning aan het water. Dit kan je dan makkelijk handhaven. Bij onderhoud moet de eigenaar de boot verplaatsen. Hij mag ook gee beplanting aan de oever hebben. Eventuele steiger moet hij zelf onderhouden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert