Minder criminaliteit, wel meer woninginbraken

ALMERE
De criminaliteit in Almere is in de eerste helft van dit jaar met 5% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat laat de gemeente Almere weten.

Er zijn minder vernielingen, auto- en bedrijfsinbraken, overvallen en fietsendiefstallen. Ook is er minder overlast door mensen die onder invloed zijn van drank en drugs. Het aantal woninginbraken is wel met 13% gestegen. Sinds 2013 nam de hoeveelheid woninginbraken juist af.

Almere heeft ook te maken met meer overlast en criminaliteit door jongeren. Verder zorgen verwarde mensen vaker voor overlast. Het aantal geweldsmisdrijven nam iets af, al was er wel vaker sprake van huiselijk geweld en nam het aantal straatroven toe. 

reacties (4)

 • Yoshua

   

  Inbraak daar moet je aangifte voordoen ivm de verzekering. Maar telkens aangifte doen tegen mijn vrouw wanneer ik weer eens klappen krijg, dat doe ik ook niet meer. Heb geen zin om drie keer per week naar de politie te gaan.

  reageer
 • Rob

   

  Ik versta onder woninginbraken ook criminaliteit

  reageer
 • Tsja

   

  Dus inbraak is geen criminaliteit.

  reageer
 • Ed

   

  "Minder criminaliteit, wel meer woninginbraken", vind ik ook niet zo'n slim gekozen kop. Kan tot verwarring leiden. En verwarde mensen zorgen al vaker voor overlast las ik net nog ergens......

 • Lexxie

   

  Onzin conclusie de ware reden is dat mensen geen aangifte meer doen heeft toch geen zin.

  reageer
 • Van Es

   

  En is uw uitspraak gebaseerd op feiten dan wel cijfers? Of is het een pure gok, gewoon graag iets willen roepen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert