Egels tijdelijk niet meer welkom bij opvang in Huizen

FLEVOLAND
Gewonde egels die in Flevoland worden gevonden, zijn tijdelijk niet welkom bij de opvang van Stichting Egelbescherming in Huizen. De opvang zit vol. Er zijn al 200 egels meer dan normaal in deze tijd opgevangen. Het gaat onder meer om beestjes die gewond of zwanger zijn en om jongen waarvan de moeder is overreden.

Purmerend of Amsterdam
Wie nu een gewonde egel vindt, krijgt te horen dat het dier naar een opvang in Purmerend of Amsterdam moet worden gebracht. Directeur Jenny Kleeve van de Egelbescherming verwacht dat mensen dit niet altijd doen en zegt dit vreselijk te vinden. Maar de opvang is volgens haar machteloos door de enorme toestroom van egels.

Een groter probleem
Volgens Kleeve speelt het probleem niet alleen in Flevoland, maar ook in de rest van Midden-Nederland. Ze zegt dat er te weinig opvangcentra voor de zoogdieren zijn. 

reacties (3)

 • adv

   

  Niet beter om de natuur zijn gang laten gaan. Doen ze ook in de oostvaarders plassen

  reageer
 • adv

   

  Top

 • Dromedaris

   

  Prima. Dan weren we ook al het verkeer op wegen en straten. Dat doen ze namelijk ook in de Oostvaardersplassen. Kunnen de egeltjes lekker hun gang gaan.

 • Jean

   

  Oud nieuws. De opvang is al 2 maanden dicht.

  reageer
 • Aad Aardema

   

  Ik hoop echt dat Het college zijn verantwoordelijkheid voor dit probleem neemt, maar hebben meestal niet zoveel op met dieren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert