Straatpraat: Hardere aanpak verkeershufters

ALMERE
Er moet meer politie op de weg komen in de strijd tegen 'verkeershufters'. Dat zegt de landelijke verkeersofficier Achilles Damen in een interview met De Telegraaf.

De politie moet veel meer zichtbaar worden voor verkeersdeelnemers, maar ook moeten er meer onopvallende patrouilles komen, vindt Damen. Nu wanen snelheidsovertreders, bumperklevers, bellers en vooral drankrijders zich op de weg volgens hem onaantastbaar. Damen zegt dat er te weinig kans is dat zij op heterdaad betrapt worden. Hij pleit voor meer verkeerscontroles.

Wij vroegen in Almere of je het eens bent met de landelijke verkeersofficier.

reacties (5)

 • Erik

   

  Total control, lijkt me onverstandig

  reageer
 • Boels

   

  Meer blauw op straat helpt niet als justitie draaideurovertreders kweekt. Snoeiharde straffen na meerdere overtredingen zijn nodig. Bezopen iemand doodrijden zou 20 jaar moeten opleveren.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waar is het wetenschappelijk bewijs dat strenger straffen de criminaliteit doet dalen?

 • IK

   

  Met het toenemende aantal dashcams moet het mogelijk worden om de beelden naar justitie te sturen en aan de hand daarvan te bekeuren of verdere maatregelen te nemen. Ook beelden van facebook enz. zouden moeten worden gebruikt om te handhaven/bekeuren, nu staan ze er alleen maar om te laten zie wie er zo 'stoer' is om de wet te overtreden!! Kost minder dan extra politie op de weg.

  reageer
 • Ik niet

   

  Is het niet verstandiger om ongelukken en andere overtredingen te voorkomen in plaats van de dashcam te verheerlijken???? Dat is typisch mosterd na de maaltijd...

 • Snugger

   

  In het kader van de komst van 1 nationaal politiekorps moesten er mensen weg en nu moeten er weer agenten bij. Typisch iets voor de Nederlandse politiek. Eerst doen, dan pas nadenken wat de consequenties zijn. Was toch te verwachten, minder controle dus meer hufters op de weg. Maar ja de partij van de zelfregulering is aan de macht en die denkt dat iedereen uit zichzelf zich aan de regels gaat houden. Gelukkig kunnen zij niet de schuld afschuiven naar andere partijen, want het hele ministerie is in hun handen. Ook zo'n veilig gevoel sinds we een Ministerie van Veiligheid en Justitie hebben? Slaap zacht, zij hebben alles onder controle.

  reageer
 • Flevoboy

   

  Van mij mag er ( veel) meer blauw op straat. Als 50 % van de fietsers onverlicht is, dan moet er opgetreden worden. Laat het geld van de bekeuringen ten goede komen van een hoeveelheid extra agenten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert