Sloopwoningen opgeknapt voor statushouders

MARKNESSE
Sloopwoningen in de Breestraat en aan de Hoogzijde in Marknesse worden weer opgeknapt voor tijdelijke bewoning. Door vluchtelingen die mogen blijven, zijn meer woningen nodig. De komst van de statushouders zorgt er nu voor dat het totaal aantal beschikbare huizen voor iedereen afneemt. Daarom worden in Marknesse de komende tijd 22 woningen weer bewoonbaar gemaakt. Hiermee zorgt woningcorporatie Mercatus ervoor dat de maximale zoektijd onder de twee jaar blijft.

Helft is voor statushouders
Ongeveer de helft van die 22 woningen is bedoeld voor mensen die snel een huis nodig hebben en de andere helft is voor statushouders. In andere steden zoals Almere is onrust ontstaan in de buurten waar statushouders gevestigd worden. Mercatus verwacht in Marknesse geen problemen. In Emmeloord zijn er goede ervaringen. Er wordt daar samen met statushouders gegeten om elkaar zo te leren kennen. Dat gaat in Marknesse ook gebeuren. Daarnaast houdt de woningcorporatie contact met de nieuwe bewoners en de buurt om eventuele problemen snel op te lossen.

Zijn de woningen wel veilig?
Volgende maand kunnen de eerste nieuwe huurders hun huis in. Nu wordt er nog geklust. Het gaat om kleine dingen zoals het maken van sloten en het aansluiten van elektra. De woningen zijn veilig volgens Mercatus. De woningen worden ook niet gesloopt omdat ze onveilig zijn, maar omdat ze oud zijn.

Geen vertraging
De sloop en de daaropvolgende nieuwbouw lopen geen vertraging op. De tijdelijke huurders mogen tot november volgend jaar in de woningen blijven. Daarna gaat de sloop volgens planning beginnen. Mercatus zegt tegen die tijd weer meer ruimte te hebben, omdat nieuwbouwwoningen in Emmeloord en enkele projecten in dorpen dan zijn opgeleverd.

reacties (19)

 • marina

   

  reactie op frits : er van uitgaan dat ''ze'' (de buitenlanders) uit een onontwikkeld en sociaal gebied komen en daarom die huizen zeker gaan uitwonen getuigt van niet weten waar je het over hebt. Eerst maar gaan informeren en kennismaken met ''ze''.

  reageer
 • nuchtere

   

  Graag zou ik van Mercatus de huurprijs willen weten die ze berekenen aan de statushouders voor het tijdelijk gebruik van de sloopwoningen De achterblijvers betalen namelijk nog steeds de volle prijs !!!!! Schandalig om een volle huur te vragen voor oude woningen die gesloopt worden Schandalig Hoe mercatus omgaat met de bewoners die al jaren in deze straten wonen Als je geen kant meer op kunt en er wel moet blijven wonen de buren weg verhuizen en jij alleen achterblijft terwijl de straat gevuld word met mensen die jouw taal en cultuur niet begrijpen Jouw veilige straat veranderd in een bouwput vol vreemden Jij mag niet verhuizen want je inkomen is 50 euro te laag om in aanmerking te komen voor een andere woning bij Mercatus Wel miet je de volle huur voor je huidige woning blijven betalen die nog hoger ligt dan de senioren woning waar je graag heen zou willen verhuizen Mercatus moet zich doodschamen

  reageer
 • Hendri

   

  Ongelooflijk dat bewoners er uit moeten omdat het gesloopt moet worden. Bewoners die al 70 jaar in Marknesse wonen in dat huis. Er uit moeten vanwege sloop, en nu worden ze verhuurd aan status houders. Ongelooflijk. Eerst mensen die niet meer een hypotheek kunnen betalen en dan pas statushouders. Ik hoop dat de politiek hier wat aan doet

  reageer
 • nuchtere

   

  Mercatus brengt dit nieuws alsof ze iets goeds hebben bedacht Echter is dit idee puur ontstaan uit geldzucht Mercatus had niet verwacht dat de bewoners ZO SNEL zouden vertrekken zo zou de woningbouwverenging duizenden euros aan huur mislopen Vandaar dat de woningen nu toch snel bewoonbaar worden gemaakt en men ze zo snel mogelijk wil vullen Het is een slechte zaak Vooral voor de bewoners die ook graag in aanmerking wilden komen voor een andere woning maar net niet genoeg inkomen hebben Schandalige praktijken Zakkenvuller mercatus heeft in die schrijnende gevallen absoluut geen sociaal inlevingsvermogen Puur geldzucht

  reageer
 • Pzaal

   

  Goh een paar jaar geleden kon er geen enkele nieuwe huurwoning of oude woning worden opgeknapt. Nu staan er plotseling allemaal gelukszoekers aan de poort en kunnen er wel plotseling huizen worden opgeknapt en worden bij gebouwd. En wij Nederlanders mogen jáááren wachten op helemaal niks.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  "een partij met visie en diepgang." - die partijen bestaan niet meer. Ze zijn ofwel opgesloten in hun conservatieve dwaalleer (SP, SGP), ofwel ideologisch geheel verweekt (VDD, PvdA) ofwel volstrekt kleurloos (CDA, D66), ofwel volledig buiten de realiteit (GL, PvdD).

  reageer
 • pieter

   

  Met zulk handelen kun je als lokale amateurpoliticus de show in politiek Den Haag stelen en een goede "wachtgeld" toekomst creëren.

  reageer
 • Jan

   

  Een 'echte' Nederlandse regering? Wat bedoel je daarmee? En welke partij geeft geen voorrang aan al die immigranten? Volgens mij is er maar één, en dat is die partij die altijd maar populitpstisch wordt genoemd. Dat kun je dan net zo goed van bv de PvdA zeggen, maar dan populistisch naar al die immigranten en zogeheten nieuwkomers!

  reageer
 • Vrachtwagen chauffeur

   

  Volgend jaar in maart krijg je opnieuw kans om een echte Nederlandse regering te kiezen.... Geef je stem niet weg aan de populisten, schreeuwers of andere alternativen maar aan een partij met visie en diepgang. Achteraf lopen klagen heeft geen zin, maar deze onzinnige voortrekkerij moet voor eens en altijd afgelopen zijn!!!

  reageer
 • Taxichauffeur

   

  Er zijn in mijn vrienden/kennissenkring mensen die geen woning krijgen omdat ze niet genoeg verdienen en niet in aanmerking komen voor toeslagen omdat ze daar weer net teveel voor verdienen bruto, deze status houders krijgen letterlijk alles, zorg, kleding, inboedel, eten, vervoer indien nodig, begeleiding en ga zo nog maar even door. Als onze overheid net zo goed voor deze mensen zorgt als voor de statushouders zouden er een heleboel minder "azijnpissers" zijn, om met de woorden van sommige te praten, en zou er meer begrip zijn voor deze situaties maar zolang deze praktijken doorgaan wordt het vreemdelingen "haat" alleen maar aangewakkerd door een overheid die zegt dat wij moeten samenwerken en vervolgens het eigenlijk laat stikken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "wij Nederlanders hebben niets meer" - je moet het maar durven te zeggen.

  reageer
 • Carry

   

  Maar de oorspronkelijke bewoners moesten er wel uit! Daardoor krijg je dit soort reacties. Ook voor hen hadden de woningen dus ook tijdelijk opgeknapt kunnen worden.

  reageer
 • marknessenaar

   

  Wat een gejank door iedereen. Lees goed, de woningen zijn voor tijdelijk tot ze gesloopt worden. Anders zouden ze leeg staan. Goede oplossing zo. En wij hebben allemaal makkelijk praten, wij wonen in een veilig land.

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Wat een zeurpieten! Van Sint verdienen jullie de roe! En niks mee naar Spanje! Wegkijnen in een polder, dat is wat jullie willen, en krijgen.

  reageer
 • Jay

   

  Wat een vreselijke voiceover! Vindt dat lage zelf waarschijnlijk prachtig klinken maar voor de toehoorder is het afschuwelijk.

  reageer
 • henk

   

  ja zo gaat het bij de overheid wij Nederlanders hebben niets meer alleen maar een hoop gezeur door de overheid ben er klaar mee doe zelf wat ik wil en kan de pot op wij Nederlanders wordt gewoon aan de kant gezet

  reageer
 • b

   

  goh dan kan ineens alles,nog gemeubileerd ook zeker,SCHANDALIG zoveel al jaren ingeschreven voor een woning kunnen het dus wel vergeten

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Waarom nu pas? En niet eerder ? Het tekort aan woningen is al veel ouder dan de vluchtelingencrisis. En de helft voor vluchtelingen? Voor 5 van de 22 zouden ze ons allemasl al de voeten moeten kussen omdat ze er niets voor bijdragen en niet jarenlang ervoor moeten wachten.

  reageer
 • frits

   

  zonde van het geld ,met de zelfde noodgang worden ze uitgewoond door ze

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert