Machinisten verwachten chaos op het spoor

FLEVOLAND
Het treinverkeer tussen Flevoland en Amsterdam wordt maandag tijdens de avondspits ernstig verstoord. Dat verwachten machinisten en conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen.

Zij houden vanaf 17.00 uur een groot werkoverleg op station Amsterdam Centraal, waaraan treinpersoneel uit het hele land meedoet. Door dat werkoverleg verwachten de machinisten dat veel treinen niet zullen rijden, wat grote problemen op het spoor kan veroorzaken.

Rondje om de kerk
De machinisten en conducteurs zijn ontevreden over de nieuwe dienstregeling, die op 11 december ingaat. Ze hebben vooral grote bezwaren tegen het zogenoemde rondje om de kerk, dat weer terugkomt. Machinisten en conducteurs moeten dan weer op vaste routes rijden.

Intern bespreken
De NS roept de medewerkers op om geen hinder voor de reizigers te veroorzaken. De directie wil de bezwaren tegen de nieuwe dienstregeling eerst intern bespreken en oplossen. Op 5 november staat een overleg hierover op de agenda.

reacties (9)

 • Frits de Groot

   

  Uiteraard heft het 'rondje om de kerk' ook voordelen : - Conducteurs kunnen een 'band' opbouwen met de vaste passagiers. - Conducteurs zullen beter in staat zijn de zwartrijdende personages te herkennen en te weren. Kortom, het rondje om de kerk is dan de conducteur/ machinist zijn/haar 'eigen' traject. Daar kan ook weer op gemonitored en gestuurd worden, waardoor de kwaliteit mogelijk alleen maar beter wordt.

  reageer
 • Ton Simon

   

  Die reiziger is heel wat meer gebaat bij een machinist en/of conducteur die er gewoon is, in plaats van een machinist die in een vertraagde trein zit (al dan niet "passagierend"). De kern van NS is niet treintjes laten rijden of personeel plezieren, maar reizigers comfortabel en volgens dienstregeling vervoeren.

  reageer
 • Angela

   

  Als daardoor de trein op tijd rijdt. Want nu is het elke dag ellende.

  reageer
 • Lara

   

  Hoezo almere buiten n intercity station? Gewoon nog de sprinter naar Asd Centraal...😱

  reageer
 • M. Janssen

   

  En weer is de normaal betalende reiziger de dupe. En daarna maar klagen dat er zoveel agressie is. Als je een probleem hebt met je baas los het dat met hen op en val mij er niet mee lastig. Zet de poortjes open en controleer niet ofzo, dan heeft je baas er last van.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirksen

   

  Het is niet alleen het rondje rond de kerk, maar ook zijn machinisten dan niet meer all round inzetbaar. Ze verliezen hun bekendheid over trajecten en materieel, waardoor bij verstoringen meer treinen blijven staan. Dus de ereiziger is er ook bij gebaat.

  reageer
 • Harmpie

   

  Onzin verhaal dat reiziger daar baat bij heeft. De heren en dames van de ns moeten eens beseffen dat ze niet voor hun plezier door het land toeren. Maar gewoon een dienstverlenend job hebben. Dus minder zeuren en gewoon je werk doen.

 • Pietertje

   

  Wat een onzin....Almere-Buiten weer intercity-station !

  reageer
 • Peter

   

  Is maar tijdelijk haha

  reageer
 • Frenky Hollywood

   

  Lekker belangrijk. Ik krijg mijn sneltreinstation in Almere Buiten terug. Haha

  reageer
 • Bas

   

  Juig maar niet te hard. Volgende dienstregeling is dat weer einde verhaal. Daar wordt nu al aan gewerkt...

 • Bob

   

  Hahaha eindelijk je trein terug

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert