Moordzaak De Veste voor het gerechtshof

LELYSTAD • Vr 28 oktober 2016 | 11:51 • Vrijdag 28 oktober 2016 | 11:51
Bij het gerechtshof in Leeuwarden dient vanmiddag het hoger beroep over de moord op Lelystedeling Richard Fierloos. Fierloos werd in juli 2014 door een man zonder vaste woon- en verblijfplaats in zijn huis in de Veste in Lelystad doodgestoken. De dader is vorig jaar veroordeeld tot 8 jaar cel en TBS met dwangverpleging, maar hij is in hoger beroep gegaan.

De aanleiding.
De nu 25-jarige dader ging naar Fierloos, omdat hij zei dat hij nog geld van hem kreeg. Toen Fierloos hem zijn huis wilde uitzetten, haalde de man een mes tevoorschijn dat hij kort tevoren bij de Marskramer had gestolen en stak. Fierloos belde zelf nog de politie en noemde ook de naam van de dader, maar overleed later in het ziekenhuis.

Te lang wachten op TBS.
De dader is in augustus vorig jaar veroordeeld . Hij had geen moeite met de TBS, want hij wilde zich laten helpen. Maar 8 jaar op TBS wachten totdat hij geholpen wordt vonden hij en zijn advocaat te lang.

Het gerechtshof bespreekt vanmiddag de uitkomsten van aanvullend onderzoek. Zo heeft een patholoog onderzoek gedaan naar de verwondingen van Fierloos en is de dader psychologisch onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel