Onderwijsprijs voor scholen uit Luttelgeest en Almere

FLEVOLAND
CBS De Rank uit Luttelgeest en De Meergronden uit Almere zijn de winnaars van de Onderwijsprijs Flevoland 2015-2017.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman reikte vrijdag de prijzen uit op de winnende scholen.
Met het winnen van de Onderwijsprijs Flevoland dingen de scholen mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die in maart 2017 in Rotterdam wordt uitgereikt.

De Meergronden
Janelle Oranje-Pardoen is docent op De Meergronden in Almere en heeft met haar leerlingen in de categorie voortgezet onderwijs gewonnen met het project 'Gamification'. Zij gebruikt social media in haar lessen en heeft bijvoorbeeld een spel via Facebook gecreëerd. Door gebruik te maken van 'Gamification' probeert de docente de motivatie van de leerlingen op te voeren en hun leerprestaties te verhogen. 

reacties (13)

 • Robin

   

  Ja!!! zoo idee! van een ander! Zo kan ik ook winnen!!!!

  reageer
 • Hans-Peter

   

  Ik ben bang dat ik me toch even met de discussie zal moeten bemoeien. Ik heb de eer gehad, als meelezer en "praatpaal" vanaf het begin in 2013 bij het onderzoek van Lucelle Comvalius betrokken te zijn geweest. In het kader van haar masteropleiding Learning and Innovation aan de Hogeschool Windesheim kwam zij op het idee iets te gaan doen met gamification in het onderwijs. Dat idee is uitgegroeid tot het Facebookspel "Mag ik effe vangen", bedoeld voor het vak maatschappijleer. In 2014 heeft mevrouw Comvalius haar master behaald en heeft ze het idee ingestuurd voor de Onderwijsprijs in Gelderland. Eind 2014 won zij de Gelderse Onderwijsprijs en begin 2015 was zij een van de finalisten voor de Nationale Onderwijsprijs. Ook heeft het plan meegedaan aan de wedstrijd "Mijn droom voor het vmbo". Dit alles heeft mevrouw Comvalius geïnspireerd om haar plan verder te ontwikkelen. Omdat zij graag wilde dat het plan ook op andere scholen en voor andere vakken gespeeld kon worden, heeft zij Janelle Oranje de kans gegeven het op haar school te spelen. Het werk dat mevrouw Oranje erin gestoken heeft was dus om het spel te vertalen van Maatschappijleer naar Economie. Er zaten geen creatieve toevoegingen van haar kant bij. En toch heeft zij het ingestuurd. Ik heb zelf contact gehad met de organisatie achter de Onderwijsprijs en die vertelde mij dat het wel vaker voorkwam dat een idee wordt ingediend dat verder bouwt op een eerder idee. Daarnaast schijnt men in Flevoland verlegen te zitten om voldoende inzendingen, dus iedere inzending is meegenomen. En laten we eerlijk zijn, het was een geweldige inzending, alleen op geen enkele manier bedacht door de inzender zelf. Ik heb zelf in 2015 een artikel over het spel geschreven voor het blad "Maatschappij en Politiek" en ook de afstudeerthesis van mevrouw Comvalius uit 2014 is bewijs genoeg dat het haar ideeën zijn en van niemand anders.

  reageer
 • Natasj

   

  Janelle Oranje-Pardoen is niet de terechte winnaar van dit spel. Ze was betrokken bij het spel, maar het idee en de uitwerking is van Lucelle Comvalius-Deneer. Lucelle heeft hiermee eerder een prijs mee gewonnen. Janelle Oranje-Pardoen is een ordinaire dief. De organisatie van de Onderwijsprijs is hierover geinformeerd maar doet er niet mee.

  reageer
 • Rahima

   

  Dit is wel apart. Mijn collega Lucelle heeft al veel eerder voor hetzelfde een prijs binnen gehaald. En dat was wel haar EIGEN idee. Een rectificatie zou op zijn plaats zijn.

  reageer
 • R.

   

  Dit is te triest voor woorden!! Niet je eigen idee opsturen maar van je beste vriendin!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mandy en Daisy

   

  Jammer dat het zo moet.. Met de eer er van door gaan, erg triest. Van je vrienden moet je het hebben!

  reageer
 • Lyneth

   

  Erg triest om dit te zien. Hoe kan je als vriendin zijnde zoiets doen. Onze docent maatschapijleer kwam met dot pracht idee en is zo'n lieve vrouw dat ze dat wou delen met haar vriendin. Achteraf kon maar een iemand het plan inleveren en is zei er met de roem door gegaan. Echt dieptriest om dit te bekijken, echt niet eerlijk verdient!!

  reageer
 • D.

   

  Wat een oplichtster mijn oude docent van maatschappijleer was de vriendin van deze mevrouw, ze heeft het idee van mijn oude lerares gejat echt triest dit hoop dat ze hier nog problemen mee gaat krijgen snap ook niet hoe ze s'nachts een oog dicht kan doen

  reageer
 • Boris

   

  Dit idee is niet van mevrouw Pardoen. Ze heeft het gejat van iemand anders die stilzwijgend en machteloos toekijkt hoe haar "vriendin" er met de roem vandoor gaat. Ik ga hier een klacht over indienen bij de school.

  reageer
 • Anne

   

  Dit spel kende ik al. Niks zelf verzonnen of eigen draai of wat dan ook. Gewoon plagiaat! Hoe nep dat deze dame daarmee de onderwijsprijs krijgt. Kijk maar eens op de website van leraar24 en zoek daar het filmpje over het actualiteitenspel....Dat is gewoon hetzelfde als dit. Erg jammer...

  reageer
 • Docent z&w

   

  Idd erg jammer dat deze mv. zelf niet de bedenker van dit spel is maar het gewoon gejat heeft!!

  reageer
 • Juf

   

  Helaas is dit mooie idee niet van mevrouw Pardoen zelf, maar heeft ze het bewust gejat van een ander die hier al veel langer aan gewerkt heeft. Zonde dat de onderwijsprijs hierdoor in mijn ogen toch echt zijn waarde verliest.

  reageer
 • Ik zelf

   

  Te jammer voor woorden dat dit idee volledig gejat is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert