Aantal incidenten in busvervoer blijft hoog

ALMERE
In de eerste zes maanden van dit jaar waren er 281 incidenten in het Almeerse busvervoer. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse veiligheidsrapportage van de gemeente. In 48 gevallen ging het om ernstige incidenten als bedreiging en mishandeling. Ook het gooien van de stenen in de Kruidenwijk behoort tot deze categorie.

Voeten op de bank
152 keer ging het om belediging, zwart rijden of het lastigvallen van de buschauffeur en andere passagiers. 81 keer ging het om overtreding van de huisregels, zoals het plaatsen van de voeten op de stoel.

Stijging
Uit registraties van vervoersbedrijf Connexxion blijkt dat na een aanvankelijke daling de onveiligheid op de stadsbus vanaf 2012 weer toeneemt. Het streven van de gemeente was om het aantal incidenten vorig jaar met tien procent te laten dalen, maar in plaats daarvan is het juist gestegen. Vorig jaar eindigde de teller op meer dan 450 incidenten. Als de trend van het eerste halfjaar zich doorzet, zal het aantal boven de 500 uitkomen.

 

reacties (6)

 • Mogen de chauffeurs voor in de avonduren geen grote hond meenemen op de bus? Dan komt dat tuig gelijk de bus niet meer in...

  reageer
 • M. Janssen

   

  Zolang de pakkans zo goed als nihil is, zal dit niet worden opgelost. En zijn deze cijfers nog veel te laag. Ik zie van iedere 10 mensen er zeker 3 niet inchecken. En dan rij ik iedere dag langs kruidenwijk, maar slecht 1 keer gecontroleerd...

  reageer
 • pieter

   

  Connexxion heeft altijd symboolpolitiek bedreven als het om veiligheid ging, na een incident werden maatregelen genomen die als het weer rustiger werd zo snel mogelijk werden gecanceld, want dat was te duur, personeel de schuld geven van incidenten was gemakkelijker. (poort) Ik denk dat Connexxion blij is als zij de deur in Almere kunnen dicht smijten. Zij gaan al de kaarten zetten op Amsterdam Amstelland daar kun je geld verdienen en niet in dat onmogelijke Almere waar een wereldvreemd gemeentebestuur een ouderwets bussysteem wil exploiteren als een modern metrosysteem met dat frauduleuze open instapsysteem en opjaag rijtijden voor het personeel en met al de frustraties voor reizigers en chauffeurs,trouwens een jonge gemeente die zo hoog in de criminaliteits-lijsten staat heeft de boel wel laten afglijden.

  reageer
 • Ed

   

  Helemaal mee eens. Met dat alles rest de vraag waaróm men het zo ver heeft laten komen.........

 • jaap

   

  Vergeet OV Regio IJsselmond niet. Het kan wel in Flevoland, alleen niet in Almere...

 • Ed Molenaar

   

  Zouden de meeste problemen opgelost zijn als de bus gratis was? Dat kan wellicht bekostigd worden door de Floriade.

  reageer
 • annemerie

   

  ach het zijn maar incidentjes hier in almere

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lexxie

   

  Connexxion doet er toch ook niets mee goed dat er binnenkort een andere busmaatschappij komt erger kan het toch al niet

  reageer
 • Hans

   

  Maakt niet uit of er een andere busmaatschappij komt. Als gemeente en politie geen lik op stuk beleid willen voeren dan blijft Almere in de top van criminaliteit meedraaien. Begint met overtreding van de huisregels en aangezien daar niet tegen wordt opgetreden groeit dit etter gedrag uit tot criminaliteit. De put dempen als het kalf verdronken is. Per direct handhavingsteams laten meedraaien in de bus net als in de trein gebeurd die hard optreden tegen ongewenst gedrag. Als de pakkans vergroot wordt en ze publiekelijk afgaan tegenover vriendjes dimmen ze vanzelf in. Tsja was de dienstplicht maar nooit afgeschaft daar leerde ze regels en discipline.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert