OFG: 'Piratenpartij gaat Kamerzetel halen'

ALMERE
Rico Brouwer uit Almere is er van overtuigd dat de Piratenpartij bij de verkiezingen in maart in de Tweede Kamer terecht komt. Brouwer, vierde op de lijst, zegt dat zaterdag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

De Almeerder heeft zich de afgelopen tijd ingespannen voor het opbouwen van de interne organisatie van de Piratenpartij. Ook was hij betrokken bij het opstellen van het verkiezingsprogramma.

Brouwer vindt het problematisch dat mensen zich niet meer betrokken voelen bij de politiek en wil daar met de Piratenpartij verandering in brengen.

reacties (6)

 • Ron

   

  "als je niet over alle problemen in Nederland een standpunt hebt, is er geen noodzaak om je met de landelijke politiek te bemoeien, dan begin je maar een actiegroepje.. " vind ik wel een leuk standpunt... (serieus) .. ( we zien het gevaar ... PPV .. eigenlijk ook een 1 - nou vooruit 2- issuepartij die van alles afstemt dat juist goed zou zijn)

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Juist door partijtjes als de Piratenpartij, VNL met die vreselijke Jan Roos, DENK, ook erg, PVV (is geen partij want geen leden) en nog veel meer rare afsplitsingen, gaat het fout met de politieke verhoudingen in dit land: er zal vrijwel nooit meer een meerderheid voor een motie of amendement komen, en het vormen van een regering zal uiterst problematisch worden. Iedereen met een grote bek wil blijkbaar in de tweede kamer. Misschien is het beter om de vergoedingen (die toch al fors zijn!) op te heffen, zodat alleen nog bevlogen bestuurders op het pluche gaan plaatsnemen, en bijkomend voordeel, ze blijven ook niet al te lang zitten. Drie termijnen (12 jaar) voor een bestuurder/2e kamerlid lijkt me lang zat. En 1-issue partijen zoals de piratenpartij zou het gewoon verboden moeten worden in de kamer te komen, als je niet over alle problemen in Nederland een standpunt hebt, is er geen noodzaak om je met de landelijke politiek te bemoeien, dan begin je maar een actiegroepje..

  reageer
 • Waar gaat dit over. Stel een drempel in van 5% en we zijn verlost van al deze onzinnige partijtjes.

  reageer
 • Jo de la Hiti

   

  Verbaas ik me ook over, netjes geformuleerd, een buitengewoon weinig informatief verhaal

  reageer
 • Yoshua

   

  Zal mij gaan beraden op welke partij ik nu zal gaan stemmen. Was van plan om op de piraten te stemmen, die zijn hard nodig in de kamer. Maar ze komen al in de kamer met een zetel, zonde van mijn stem een tweede zal er toch niet inzitten.

  reageer
 • Kees

   

  Jouw stem is in die eerste zetel meegerekend. DUS

 • Joost

   

  Met zo een houding komt die eerste zetel er nooit, he?

 • laat alle reacties zien
 • Rutger

   

  Sterk stuk. Noem dan op zijn minst een aantal argumenten waarom dat zou gebeuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert