Rataplan verkoopt inboedel Kringloopfabriek

FLEVOLAND
Kringloopketen Rataplan gaat de inboedel van de failliete Kringloopfabriek verkopen. Het bedrijf heeft de inboedel van de drie winkels van de voormalige kringloopfabriek opgekocht. 
Deze week is een begin gemaakt met de ontruiming van de voormalige winkels van de Kringloopfabriek aan de Meent in Lelystad en aan de Oliemolenstraat in Almere. De spullen worden naar de voormalige Kringloopfabriek aan de Steiger in Almere Haven gebracht en daar verkocht.

Rataplan
De uitverkoop duurt nog tot en met december, maar ook daarna wil Rataplan graag blijven in het pand aan de Steiger. De keten heeft nu 18 kringloopwinkels in Noord- en Zuid-Holland, vaak gecombineerd met een fietsenwinkel. Ze proberen mensen aan te nemen die normaal moeilijk aan een baan kunnen komen.

Kort Geding
Of Rataplan aan de Steiger kan blijven, hangt af van de uitkomst van een kort geding dat vandaag diende voor de rechtbank in Almere. Het pand wordt namelijk nu nog gehuurd door een bedrijf van John Muts, hij was ook de eigenaar van de Kringloopfabriek BV. Hij huurde het pand via ander bedrijf van hem, maar betaalde te weinig huur. De rechter gaat beoordelen of Muts het pand uit moet. De uitspraak wordt volgende week verwacht. Als hij inderdaad moet vertrekken, dan kan Rataplan definitief in Almere Haven blijven. 

Kringloopfabriek
Over de Kringloopfabriek was de afgelopen jaren veel te doen. Zo was er een conflict met de Belastingdienst, brandde een filiaal in Almere af en ging de overkoepelende stichting Kringloopfabriek failliet. Toch bleven er drie winkels open tot afgelopen zomer toen de Kringloopfabriek BV failliet ging. John Muts zit niet bij de pakken neer en heeft inmiddels een nieuwe winkel geopend aan de Schroefstraat in Lelystad. Onder de naam Kringloop WOW wil hij ook in Almere weer een vestiging opzetten.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert