Eis: werkstraf voor ontucht met verstandelijk beperkt meisje

EMMELOORD
Het openbaar ministerie heeft een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist tegen een vrouw uit Emmeloord. Ze zou zich als hulpverlener schuldig hebben gemaakt aan het plegen van ontucht met een aan haar zorg toevertrouwd, minderjarig meisje. Dat gebeurde tussen 2007 en 2014.

De Emmeloordse ving het verstandelijk beperkte meisje op en liet haar bij logeerpartijen op haar blote borsten slapen. Het kind mocht ze dan vasthouden. Het meisje was volgens de vrouw op zoek naar warmte en affectie en werd er rustig van. Dat er een seksuele intentie achter zat, betwist de verdachte. Ook ontkent ze dat zij de borsten van het meisje betast zou hebben.

De officier van justitie is van mening dat het wel om seksueel misbruik gaat. Volgens haar zijn er vele andere manieren om genegenheid te tonen en is het betasten en laten betasten van de borsten in strijd met de sociaal ethische norm. Bovendien rekent ze het de vrouw ook zwaar aan dat het om een hulpverleningssituatie ging.


 

reacties (4)

 • Marc

   

  Bikers Against Child Abuse? Gaan jullie een hetze starten terwijl er nog niemand is veroordeeld? Het tij hebben jullie mee.........Maar heb geduld en wacht de uitspraak van de rechter af. Niet iedere aanklacht is terecht. Verder: respect voor jullie doelstellingenen. " keep up the good work"

  reageer
 • Ed

   

  Weer iemand die precies schijnt te weten wat er is voorgevallen. Ik erken direct dat niet te weten. Maar het is heel goed mogelijk dat het betrokken meisje door dit juridische proces schade heeft opgelopen, terwijl het daarvoor goed met haar ging. Het lijkt er sterk op dat de behoefte van een aantal mensen (waaronder u) om hun morele gelijk te halen, boven het welzijn van dit kwetsbare meisje wordt gesteld. Vandaar mijn reactie

  reageer
 • Snop

   

  Ik heb niet gezegd dat ik de zaak ken. Maar blijkbaar mag ik mijn mening niet uiten als die niet in uw straatje past? Nog steeds vind ik de taakstraf terecht omdat het nou eenmaal ethisch onverantwoord is. Als de rechter dit toestaat, waar ligt de volgende keer dan de grens? Als u de zaak verder niet kent hoe komt het dan dat u zich zo'n zorgen maakt om het meisje? We weten dus beiden niet wat het voor gevolgen heeft of gehad zou hebben. Niet van de gevolgen van het proces en ook niet van de gevolgen van het handelen van de hulpverlener.

 • Erna

   

  Het mag gewoon niet. Punt.

 • Ed

   

  U geeft ook alleen maar uw persoonlijke mening. Kent u de zaak? Beseft u dat dit verstandelijk beperkte meisje mogelijk een trauma heeft opgelopen tijdens politie ondervraging in het kader van het onderzoek naar mogelijke "srafbare feiten"? Als dit kind liefdevol is opgevangen en het ook zo heeft ervaren, dan is deze straf mijns inziens volkomen onterecht. Ook al was de zorg niet 100% volgens de richtlijnen. We gaan op deze manier steeds meer lijken op de bekrompen VS waar een blote tepel meteen een rel veroorzaakt.

  reageer
 • Juvf

   

  Chapeau, moreel ethisch onverantwoord gedrag in relatie brengen tot de bekrompenheid van de VS. In een hulpverleningssetting mag nooit, maar dan ook nooit de norm worden dus deze vrouw hanteert voor warmte en affectie. Ik weet niet wat verwerpelijker is, de vrouw die dit heeft uitgevoerd of u dit het probeert te verdedigen.

 • BACA

   

  Genoeg nu he. Wij laten het er niet bij zitten.

  reageer
 • Marc

   

  Vorige reactie was nav van dit bericht van BACA

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert