CDA bezorgd over toekomstvisie van OFW

DRONTEN
Het CDA in Dronten heeft bedenkingen bij het plan van Oost Flevoland Woondiensten om de komende jaren zo'n 640 huurwoningen te verkopen. Fractievoorzitter Jan Klopman vraagt zich in een open brief aan OFW-directeur Truus Sweringa af welke invloed dit heeft op de ontwikkeling van nieuwe wijken als De Graafschap, Dronten-West en een nog aan te wijzen nieuwbouwgebied in Swifterbant. 

De partij denkt dat er een mogelijkheid bestaat dat de huizenverkoop de woningmarkt en de doorstroming van starters op slot zet. Klopman wil ook weten wat er met de opbrengst van de verkoop gaat gebeuren. Hij vraagt zich af of het gebruikt wordt om bestaande woningen geschikt te maken voor gehandicapten en bejaarden of dat er nieuwe huizen gebouwd worden voor bijzondere doelgroepen. 

De open brief is een reactie op een stuk van OFW waarin wordt omschreven hoe het woningbezit van de corporatie er over tien jaar uit moet komen te zien. In de zogenoemde wensportefeuille staat onder meer wat er moet gebeuren qua nieuwbouw en onderhoud. 

OFW weerlegt de bewering van het CDA. Op de website van de corporatie staat een samenvatting van de plannen. Daarin staat dat ongeveer 100 eensgezinswoningen de komende periode worden verkocht. OFW wijst 640 huizen aan die daarvoor in aanmerking komen. Per jaar wil de corporatie zo'n 30 tot 40 woningen verkopen omdat het aantal huurders afneemt. Vanaf 2018 gaat OFW weer bouwen en voornamelijk voor jongeren en ouderen
 

reacties (6)

 • pieter

   

  Nu heeft het CDA de laatste jaren wel een paar succesvolle wethouders voortgebracht, die nu waarschijnlijk ? van een " verdiende " wachtgeldregeling gebruik maken en toch fijn dat de raadsfractie na deze succesvolle tijd ook weer van zich laat horen.

  reageer
 • Bramer

   

  Beste CDA, Ik wil best voor jullie bouwen hoor. Dat weet je toch. Als jullie het willen bouw ik het helemaal vol tussen Dronten en Swifterbant. Dat doe ik zoals altijd, zonder jullie te belonen of andere voordeeltjes te geven. Ik doe het uit pure liefdadigheid en zonder eigen gewin.

  reageer
 • J.J.

   

  Als huurder van OFW en CDA-stemmer schrik ik erg van uw brief. U zegt dat de corporaties zich toelegt op keuzes voor de komende 10 jaar. OFW zegt zelf dat het stuk niet in beton gegoten is en besproken wordt met maatschappelijke partners? Waar baseert u uw stelling op? Volgens mij heeft OFW niet de ambitie om zelf 640 woningen te verkopen, maar 30 per jaar. Dat is dan 300 stuks. Dit staat op 13 en 37 van het stuk van OFW. Ik lees daar zelf wat anders. U leest wat anders schijnbaar. Volgens mij staat daar ook dat OFW tegelijk 30 woningen probeert te bouwen. Als huurder heb ik zelf een brief ontvangen van OFW dat ik de mogelijkheid heb om een woning te kopen. Helaas ben ik te oud en krijg ik geen hypotheek. Wel heb ik het hoogste percentage inkomensafhankelijke huurverhoging ontvangen. Jammer dat het CDA zich daar niet druk om maakt. Volgens mij is het geld van OFW ook geld van de huurders. Ik krijg de indruk dat u ons geld wil gebruiken voor andere doeleinden en dat het belang van huurders ondergeschikt gemaakt wordt aan uw belangen. Ik heb zelf gemerkt na renovatie van mijn woning dat mijn energierekening naar beneden is gegaan. Daarnaast ziet mijn woning en de wijk er weer prima uit. Dat is toch ook kwaliteit? Of stelt onze wijk in uw ogen niets voor? Ik hoop dat het CDA zich voor eind 2016 gaat inspannen voor de huurders en de onderkant van de samenleving. Of kan ik beter niet meer op het CDA stemmen?

  reageer
 • Bergerac

   

  Ik maak mij zorgen over de toekomstvisie van het CDA.

  reageer
 • drontense

   

  In het verleden heeft een lid van het cda ervoor gezorgd dat oud dronten heel lang moest wachten op renovatie. Dronten west was veel belangrijker dan de oudste woningen in oud dronten. Dit was hans e, voormalig wethouder. Deze woningen zijn inmiddels gerenoveerd, je ziet het verschil tussen huur en koopwoningen. Het cda zou eens wat meer bezig moeten houden met andere belangrijke dingen zoals mensen met een laag inkomen en mensen die buiten de boot vallen

  reageer
 • bas

   

  Helemaal mee eens! Mensen met een smalle beurs vallen veelal buiten de boot. Vooral de mensen die zorgen dat ze GEEN achterstand hebben in het betalen van rekeningen en daarbij een kleine spaarrekening. Zij krijgen geen kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Mensen met schulden worden overal in kwijtgescholden en mensen die hun financiële administratie op orde hebben worden gestraft is hun gevoel. Mij lijkt me dat er een lijn moet komen voor deze groepen. Daar zou het cda meer voor in moeten zetten

 • laat alle reacties zien
 • Brinkman

   

  Wat kan de CDA dat nou schelen. Of zijn de steekpenningen niet betaald.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert