Camping Waterhout wacht gespannen op uitspraak hoorcommissie

ALMERE • Vr 28 oktober 2016 | 15:30 • Vrijdag 28 oktober 2016 | 15:30
Het duurt nog drie weken voor camping Waterhout duidelijkheid krijgt over een ingediende klacht tegen de gemeente Almere. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente heeft langer de tijd nodig om tot een oordeel te komen. Dat heeft de commissie in een brief laten weten aan de eigenaren van de Almeerse camping.

Inzet van de hoorzitting was een tekening. Eind vorig jaar beloofden ambtenaren een schets te laten maken. Daarop zou een mogelijke inpassing van de camping op het toekomstige Floriadeterrein worden ingetekend. Waterhout beweert dat de tekening bewust is achtergehouden. 

Januari
Tijdens een afspraak in januari kregen de eigenaren geen tekening te zien. Die zou er volgens de ambtenaren niet zijn. De ambtenaren gaven volgens de campingeigenaren aan dat inpassing niet mogelijk was. Enkele maanden later kreeg Camping Waterhout alsnog een inpassingstekening onder ogen, gedateerd op januari 2016.

Tegenhouden
Fokkens wil er via de hoorcommissie achter komen of de tekening bewust is achtergehouden. Inmiddels is een onteigeningsprocedure gestart voor een deel van de camping. De eigenaresse probeert dit koste wat kost tegen te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel