Camping Waterhout wacht gespannen op uitspraak hoorcommissie

ALMERE
Het duurt nog drie weken voor camping Waterhout duidelijkheid krijgt over een ingediende klacht tegen de gemeente Almere. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente heeft langer de tijd nodig om tot een oordeel te komen. Dat heeft de commissie in een brief laten weten aan de eigenaren van de Almeerse camping.

Inzet van de hoorzitting was een tekening. Eind vorig jaar beloofden ambtenaren een schets te laten maken. Daarop zou een mogelijke inpassing van de camping op het toekomstige Floriadeterrein worden ingetekend. Waterhout beweert dat de tekening bewust is achtergehouden. 

Januari
Tijdens een afspraak in januari kregen de eigenaren geen tekening te zien. Die zou er volgens de ambtenaren niet zijn. De ambtenaren gaven volgens de campingeigenaren aan dat inpassing niet mogelijk was. Enkele maanden later kreeg Camping Waterhout alsnog een inpassingstekening onder ogen, gedateerd op januari 2016.

Tegenhouden
Fokkens wil er via de hoorcommissie achter komen of de tekening bewust is achtergehouden. Inmiddels is een onteigeningsprocedure gestart voor een deel van de camping. De eigenaresse probeert dit koste wat kost tegen te houden.

reacties (8)

 • Hannes

   

  Elke investering op langetermijn vraagt onherroepelijk een gegarandeerde waarborg, ondanks de activiteiten met alle goede bedoelingen; "nu nog met velen twijfels!" Dan wel een garantie voor eigenwaarden voorwaar de grond uiteindelijk aan toebehoort!. Dit om ordinaire grondspeculatie te voorkomen!!.

  reageer
 • Ron

   

  Lastste 2 zinnen vh artikel kloppen volgens mij niet. Als ik me niet vergis is door de hoogste rechter reeds gezegd dat ze een deel vh terrein moeten inleveren. Daar valt dus niet meer over te vechten (wel over de afkoopsom). Is ook niet logisch want dat ligt in het dwarsprofiel vd grondwal van de A6. Daarnaast wil herrema dat ze ook het resterende deel opgeven en gaan verhuizen maar daar is nog geen rechtszaak over geweest. Het lijkt me volledig rechtmatig dat dan eersts ook de rechter maar moet bepalen dat ze werkelijk ook resterende deel moeten opgeven. Dat deel heeft namelijk totaal niks met de A6 te maken maar met de wens vd gemeente dat deel Na de floriade event te gaan bebouwen. Dat is dus een heel andere discussie. Dat de floriade event organisatoren een veel te kleine camping hebben ingetekend (maar ingetekend was hij zeker) is een technische blunder van de voorbereiders. En moet de camping dan wijken voor een blunder van een ander?

  reageer
 • Jos

   

  Ik bewonder de moed en het doorzettingsvermogen van deze familie. Durf het maar eens aan om het opbrengst nemen tegen deze gemeente. Er worden steeds ander wethouders ingezet, de ene na de andere ambtenaar wordt teruggetrokken, de duurste advocaten worden ingehuurd en het mag miljoenen kosten. En het doel... een evenement van drie maanden, die je op allerlei andere plekken in Almere kwijt kunt en daarna onverkoopbare bouwgrond op een plek waar eens het GROENE hart van Almere was.

  reageer
 • piet

   

  gewoon de floriade afblazen probleem op gelost floria kost almere alleen maar extra geld en leed voor somigen mensen kijk maar naar deze mooie camping

  reageer
 • Jond

   

  Tjeerd H. zaait dood en verderf! Daarna is hij snel weer vertrokken...... Let maar op!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ger

   

  Koste wat koste de hoofdprijs willen. Zelf in gemeenteraad gezeten dus weet zo ze de hoofdprijs kan krijgen.

  reageer
 • JvdW

   

  Wat een vreselijke camping, ooit eens gestaan een grote drama, kan niet wachten tot ze gewoon verdwenen zijn daar, ipv een kansloze camping. Ze hebben opties genoeg gekregen, en als ze die niet nemen komt er een concurrent op een mooiere plek. Wat zij willen.

  reageer
 • Henk

   

  Simplist, ik lees alleen maar lovende opmerkingen over deze camping. En u heeft een slechte ervaring en dan maar weg met de camping. Trieste reactie. Hier speelt veel meer. Mag leien dat de gemeente Almere veel geld kwijt is aan de afkoop. Flopriade, Herrema blijft doordrammen. Ik hoop van ganser harte dat die salon socialisten bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een flinke klap krijgen.

 • Ger

   

  Helemaal met je eens. Misschien mooie camping. Maar zeer klant onvriendelijk. Je voelt je daar niet als gast, maar als deel van de omzet.

 • Ron

   

  Dus 1 persoonlijke negatieve ervaring tegenover heel veel positieve ervaringen van heel veel anderen maakt de camping kansloos? Zeer vreemde logica. Ik heb zelf bijv. Alleen maar goede ervaringen.

 • Almeerse

   

  Absoluut mee oneens! We hebben er een paar keer gestaan, wo een keer een paar weken. Ik vind het een groene oase van rust. Ruime plekken, prachtig sanitairgebouw, heerlijk aan het water, bushalte op loopafstand, mooie afwisselende beplanting. Eigenlijk alleen maar pluspunten. Ik ben benieuwd wat u er zo vreselijk aan vindt?

 • Deetje

   

  Toataal mee oneens. Wij hebben zeer goede ervaring met deze camping! ALS de Floriade doorgaat pas die camping er gewoon in en maak er tijdens de Floriade een camper camping van daarna kunnen ze gewoon weer door met de camping zoals hij nu is maar...hou op met treiteren van deze mensen

 • Peter

   

  Dit zaakje stinkt en Herrema zit er tot aan zn ellebogen in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert