Statushouders krijgen onderdak in Barkstraat

EMMELOORD
In een appartement aan de Barkstraat in Emmeloord worden waarschijnlijk drie asielzoekers met een verblijfstatus ondergebracht. Dat laat woningcorporatie Mercatus weten.

Om dit mogelijk te maken heeft Mercatus een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Die vergunning is nodig om de woning geschikt te maken voor kamerbewoning.  

In totaal verwacht Mercatus zo'n tien huizen, verspreid over de gemeente, in te zetten voor statushouders. Per woning worden dan drie of vier vluchtelingen met een verblijfsvergunning gehuisvest. 

reacties (4)

 • aki24

   

  Ik kan mijn huur amper betalen en deze mensen krijgen gratis een woning ik zou zeggen dat ze een huis krijgen prima maar wel tegen betaling. En anders gewoon terug naar land van herkomst of in de regio daarvan.

  reageer
 • jan

   

  jammer dat er geen woningen beschikbaar zijn in mijn directe omgeving. ze zijn van harte welkom!!

  reageer
 • Gerrit

   

  Jan, wat goed van jou. Neem even contact op met de gemeente Noordoostpolder. En geef aan ze door dat je graag vluchtelingen / asielzoekers als buren wil. Geef dit dan ook nog even door aan de andere bewoners van je straat. Dan weten ze waar jij actie voor voert.

 • Daae ben ik het helemaal mee eens! Alles goed wijken. Waarom moet dit huis verbouwd worden voor ze? Zeker op onze kosten!! Jammer weer hoor! Het wordt steeds erger hier! Emigreren is de enigste oplossing! 😃

  reageer
 • Als je emigreert, ben je zelf een vluchteling... Kijken hoe jij je dan opstelt...

 • Jan

   

  En weer, waar moet men met al die kerels naar toe? En waar komen ze überhaupt met zijn allen vandaan, zonder vrouw of kinderen. Ik vind dit een ontwrichting van onze maatschappij, die massa kerels. Er zijn al speciale vergunningen voor nodig om ze samen in een eengezinswoning te mogen proppen. Maar ja, voor deze klanten passen we de wet wel aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert