'Direct stoppen met Floriade'

ALMERE
De Almere Partij/OPA en de SP in Almere willen dat het project Floriade per direct stopt. De partijen dienen bij de gemeenteraad een motie in. Dat laat de fractievoorzitter van de Almere Partij / OPA weten. Aanleiding voor de motie is de financiële positie van de gemeente.

Donderdag werd in de raad gesproken over de begroting van volgend jaar. Het college van burgemeester en wethouders wil een flinke greep in de reservepot doen. Een maatregel die leidt tot zorgen in de gemeenteraad.

Volgens Almere Partij/OPA en de SP is er sprake van een slechte financiële situatie in Almere en moet daarom de Floriade van de baan. Er is geen financiële zekerheid over het verwachte resultaat en er is nu al sprake van budgetoverschrijdingen voor de Floriade. Eerdere edities van de tuinbouwtentoonstelling eindigden met grote verliezen, zo stellen de twee partijen. 

Het geld dat beschikbaar zou komen door te stoppen met de Floriade, moet volgens Almere Partij/OPA en de SP onder meer in de jeugdzorg worden gestopt. 

reacties (76)

 • Anton Contant

   

  Helemaal mee eens nu stoppen -de financiële schade loopt alleen maar op. De teller staat al op ruim € 172 miljoen overheidsgelden terwijl het predicaat wereld tentoonstelling nog niet afgegeven is. Dit zal mogelijk in 2018 plaats vinden als het ambitiemodel van stal gehaald wordt. De Raad zal dan gevraagd worden nog eens €60 tot € 80 miljoen extra budget te verlenen. Voor het ontwikkelen van het basismodel krijgt men geen predicaat wereldtentoonstelling. Almere heeft de Floriade niet nodig om de woonwijk Floriade te bouwen!

  reageer
 • Janny

   

  Dit hele prestige project kost alles bij elkaar miljoenen, het gaat niets opleveren. Alleen maar een verlies van een miljoenen. KIijk naar Venlo, Zoetemeer en Haarlemmermeer. Alledrie meer dan een verlies van 5 miljoenHet gaat uiteindelijk alleen maar over de verbreding van de A6. De gemeente Almere gelooft in sprookjes!!

  reageer
 • Hans Erkens

   

  De Gemeente Almere start met een megalomaan project met zeer grote financiële risico's terwijl het niet eens een jaarbegroting sluitend kan krijgen. Volledig onverantwoord! Kunnen de bestuurders die hiervoor verantwoordelijk zijn, persoonlijk aansprakelijk worden gesteld?

  reageer
 • Bert Onink

   

  Welke onverantwoordelijke bestuurders storten Almere in een gegarandeerde bleeder als de Floriade? Zijn ze helemaal gek geworden?

  reageer
 • Nusch Freijer

   

  Graag stoppen en met dat geld de stad onderhouden. Met name het groen,straatvuil etc. Hoe wil je een Floriade in je stad verwelkomen als je de stad zelf niet eens behoorlijk kunt onderhouden ??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Arosa

   

  Alsjeblieft stop met die onzin van dat er weer zo'n groot project van een Florida, het kost ons alleen maar een hoop geld wat we nooit meer terug zien, het is een absurd prestige project waarvan het geld zoveel beter besteed kan worden

  reageer
 • Anton Contant

   

  Helemaal mee eens stoppen en wel direct. Er zijn in dit project alleen maar verliezers en verliezen. De natuur als grootste verliezer en wij burgers zullen nog jaren de verliezen moeten dragen. Een Floriade is in 6 maanden nooit terug te verdienen!! Weet u dat de teller inmiddels op € 145 milj. overheidsgelden staat. Geld van een ander is makkelijk uitgeven. Nu stoppen is vele malen goedkoper met een geschatte € 20 milj. uitkoop is de zaak afgedaan en iedereen blij.

  reageer
 • Eaname

   

  Bhaha, Het kan in almere. Alles met een hoop brafour eerst binnen halen en dan toch weer stoppen. Een kasteel wat nooit afkomt, een ijsbaan die er nooit zal komen. En nu de Floriade, dit is toch een lachertje. Ik denk degene die in de gemeente raad toch eens moet gaan afvragen of hij wel hart voor almere heeft. Maar ja zoals de slogan al zegt het kan kan almere

  reageer
 • Wojtek

   

  jammer dat iemand zo populist speelt. Floriade is goed voor Almere en bewoners. dit is nieuwe stad en we moeten ook zien hoeveel waarde geven zo grote beurs. ik ben helemaal niet eens met stoppen!

  reageer
 • Hannes

   

  In welke hoedanigheid zou je het aan willen pakken, om niet te stoppen. Ga er wel vanuit dat populisten in alle lage verweven zitten. Men hoeft ook niet te stoppen, als men maar naar een andere en betere locatie gaat. Met alle mogelijkheden wat zo voor het grijpen ligt wat vaak genoeg is aangeven.!! Maar ja zolang de arrogantie en eigenbelang de overhand behoud, zal er niet veel van terecht komen!!

 • wouter

   

  inderdaad direct stoppen misschien via een volksreferendum en inderdaad je moet gewoon uitkijken waar je loopt met die stoeptegels

  reageer
 • Frits1

   

  Als Almere zich dan zonodig op de kaart wil zetten blaas dan de Floriade in z'n huidige vorm af. Bouw een tentoonstellingscomplex, hou daarin met alle moderne technieken een Floriade en gebruik het complex dan als beurshallen/evenementenruimte etc.

  reageer
 • R B

   

  Floriade , zal hier net zoveel worden als dat het groenonderhoud , en de vele los leggende stoeptegels nu in almere niets geen aandacht voor dat alles, doe daar wat aan . Dus Almere stek daar U geld en ons belasting geld maar eens in

  reageer
 • Ed

   

  Nog niet één serieuze voorstander heeft zich hier gemeld. Dat zegt toch genoeg?

  reageer
 • LHVD

   

  Geheel mee eens. Deze gemeente verspeelt veel geld aan prestigeprojecten, dat beter ten goede kan komen aan bijvoorbeeld jeugd- en ouderenzorg. Een buitenbad vind ik ook een fantastisch idee. Er is te vaak blauwalg in de zomer.

  reageer
 • Janny Kraak

   

  Ben het eens met deze motie!! Er gaat heel veel geld zitten in het realiseren van de Floriade. Maar het zal eindigen met een groot verlies. De BV Floriade kan 30 miljoen lenen van de gemeente. Dit bedrag zal nooit in z'n geheel teruggestort worden. Al 4 miljoen is de gemeente kwijt, ivm het opkopen van het restaurant Alantis en dan hebben we het nog niet over de camping en Haddock. Benieuwd hoe dit gaat aflopen!!

  reageer
 • krone

   

  Het zou een goed idee zijn om, naast de jeugdzorg, het geld in een buitenbad voor de stad te stoppen. Dan heeft de stad zelf er ook wat aan.

  reageer
 • Van Soest

   

  Hehe eindelijk stoppen met die flauwekul . Er zin nog genoeg idee voor Almere zelf. Bijboorbeeld die leuke weekends in steden wijk die we gehad hebben.

  reageer
 • karel

   

  Stoppen of doorgaan? Doe dan maar een referendum

  reageer
 • Cirefrin

   

  Ik hoop van harte dat het nog gestopt kan worden. Onze gemeenteraad heeft wel een conmitment met het rijk vanwege aaanleg rijksweg en spoor. Om bepaalde zaken te versnellen. In geen enkele Floriade stad heeft het de geldpot gesprek. Dit zak OOK in Almere niet gebeuren. Ik wil na 2022 niet, door al deze over de paard getilde ambtenaren, niet de gemeentekas gaan spekken. Want de wethouders zijn dan allang vertrokken en wij inwoners van Almere worden met hun shit opgezadeld. STOP NU HET NOG KAN..

  reageer
 • Hannes

   

  Die overeenkomst is geen droomscenario/debacle, dat is gewoon een kwestie vestzak broekzak gebeuren. De Floriade kan net zogoed met alle nieuwe technologieën en telecom in de jaarbeurs hallen gegeven worden. Dus Gemmeenteraad even een heldereblik op nu en de toekomst.wat en waar Almere eigenlijk echt nodig heeft. En daar is alleen een goede samenspel voor nodig!!!. Met als continuïteit het Kasteel als uitbreiding!!!.

 • Pallmyra

   

  Weer zo'n geld verslindend project waar wij als Almeerders niets mee opschieten. Wat er nodig is, daar is geen geld meer voor. Moet gewoon maar wachten tot volgend jaar en dan maar hopen dat we het dan wel kunnen betalen. Hebben we er nu nog niet genoeg van geleerd in de vele keren dat alles uitliep op een financieel debacle? Dit soort projecten is alleen ter meerdere glorie van hoge pieten die zichzelf ermee op de kaart zetten, zichzelf op de borst slaan en etentjes financieren uit die zelfde pot. Maar niet thuis geven als het straks over is en er een groot en gapend gat voor ons overblijft. Ik zeg opzouten met die idioterie!

  reageer
 • Johan

   

  Goed plan om het geld in jeugdzorg te steken dit is een enorme puinhoop in Flevoland misschien verstandig om idd professionele hulpverleners aan te nemen voor dat geld. een goede besteding van ons dure belasting geld is wel op zijn plaats.

  reageer
 • Jerry

   

  Stop nu het nog kan. Inderdaad is het een zeer goed idee alleen te stemmen op partijen die tegen zijn.

  reageer
 • Ben en Vera Rode

   

  Wij wonen inmiddels 36 jaar in Almere en vragen ons nog steeds af waarom er nooit een mooi buitenzwembad is gebouwd. Zelfs een simpel pierenbad voor de kleintjes is er niet. Deze voorzieningen zouden vele jaren lang door alle Almeerders gebruikt kunnen worden. Buiten zwemmen kan meestal maar kort i.v.m. blauwalg. Ook voor het zwembad bij ons in Haven dat eerdaags wordt gesloopt komt in Haven niets terug, lekker handig voor ouders met kinderen op zwemles die voorheen met de fiets naar zwemles konden! I.p.v. het geldverslindende Floriade-prestigeproject stel ik voor om voor veel minder geld voornoemde projecten te realiseren waar de Almeerder nog jarenlang echt wat aan heeft.

  reageer
 • Annie

   

  Laat de gemeente eerst maar zorgen dat de stoepen goed zijn en niet overal wippende tegels en fiets padden de net roetsbanen zijn omdat de wortels alles omhoog duwt. En ja het parkeren je kan niet eens goed over het trottoir lopen daar staan auto,s. Zo is er nog meer,maar het is waar de beste stuurlui staan aan wal en wij kijken er anders tegen aan en zien een hoop ongemak in de buurt

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  JA, laten we alles afhankelijk maken van het buurtonderhoud en de waanideeën die de bewoners daar over hebben.

 • H.W.Viersma

   

  In Almere hebben sommige wethouders hoogmoed waanzin,noem een project op die is geslaagd.De Floriade zal niets bijdragen voor Almere,het heeft al 17,millioen euro gekost.dus de pot is leeg.En in 2022 zijn er nog steeds vee en groenten,maar er moeten daar dure woningen komen.Er is ook een wethouder die Almere afval vrij wil maken,en dat moeten de bewoners weer doen.Maar de bron aanpakken gebeurt niet,dus ook een zinloze actie.in tien dagen alleen aan plactic verpakkingen een bijna volle plastic bak.Dus gemeenteaad stoppen met die Floriade.

  reageer
 • Flevolander

   

  Ik ben een voorstander van de floriade. Alleen jammer van de hoge kosten. Ik heb als kind een floriade mogen meemaken in Amsterdam Zuidoost. Ik heb er nog steeds mooie herinneringen aan. En tegenwoordig is het genaamd de gaasperplas en het is nog steeds mooi. Misschien moeten de zakkenvullers voor dit project genoegen nemen met minder gevulde zakken.

  reageer
 • Ge

   

  laten we eind maken aan dit eindeloze wel of niet doorgaan: een bindend referendum onder de Almeerse bevolking. Laat de inwoners van Almere zich definitief uitspreken of ze wel of niet willen doorgaan.

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Zulen we ins masaal allemaal aanmelden/inschrijven op een en hetzelfde adres in zeewoldeals als protest ? We blijven er wel in Almere wonen maar betalen dan niet mee aan deze onzin. Of we schrijven ons allemaal uit in Almere net als het ware 'vertrokken naar het buitenland'.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat komt neer op miljoenen weggooien. Typisch voor kansloze protestpartijtjes als de SP die veel roepen en weinig denken. De floriade is niet het probleem, de budgetoverschrijdingen zijn het probleem.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat een droeftoeterij. Een rondje azijn voor de hele tent.

  reageer
 • Hannes

   

  Zeker uit je eigen wijn met, altijd veel gevulde water er bij. "Het gaat alleen om een woonwijk; en de Floriade is maar bijzaak!" De Floriade is op YouTube in alle hoedanigheid met alle nieuwe technologieën wat we allemaal in 2022 te zien zullen krijgen!! Dus zo spectaculair zal de Floriade niet worden!!

 • Saar

   

  Voor de Floriade moet alles wijken en zonde van onze gemeentebelasting. Terwijl er geen geld is om bomen te onderhouden of überhaupt iets te onderhouden en waar ook geen oplossing voor parkeerproblemen in een straat. Dat mag je lekker zelf oplossen. Het is gewoon een kwestie van geld en blijkbaar zijn inwoners van almere geen prioriteit. Hoop dat ze de Floriade afblazen en dat geld nuttig gaan besteden tbv almere en hun inwoners.

  reageer
 • Tineke

   

  Niks extra belasting , we betalen al genoeg. Floriade is een achterhaalde tuin tentoonstelling. Wie zit daar nog op te wachten Haarlem restschuld 5 miljoen, Venlo 6 miljoen schuld En Almere denkt dat we kiet spelen , hou toch op er zijn belangrijkere dingen , waar we geld in kunnen stoppen!

  reageer
 • Klaas

   

  We kunnen toch gewoon de belasting voor alle Almeerders voor de Floriade wat verhogen? We zijn toch al de blanco cheque van de overheid. Nivelleren is een feest!

  reageer
 • Eindelijk worden er een paar wakker, STOPPEN met deze onzin en geld voor belangrijkere dingen gebruiken, oa jeugdzorg, ouderen, voedselbank ect ect

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk niet dat het goed is dat we voor alles een systeem van aalmoezen en bedeling opzetten. Conservatief links, de SP voorop, heeft altijd al volledige staatsafhankelijkheid van iedereen nagestreefd, maar nooit verteld hoe we dat al dat staatsgeld gaan verdienen.

 • Hannes

   

  Velen hebben het nog vaak geprobeerd voor een prachtige alternatieive oplossing. Maar het moet koste wat het kost een woonwijk komen. Laat het maar even doorsudderen, en een droomscenario komt vanzelf wel tot een werkelijke normale expansie waar men weer mee verder kan gaan!!! Maar dan wel zonder eigenbelang!!

  reageer
 • Hannes

   

  Als men nou eens het onroerend goed debacle uit het verleden te hande neemt, dan is het voor de toekomst niets veel veranderd..zonder een bepaalde samenwerking van gemeentes wordt er nog steeds voor de mallemoer verder gebouwd!!...Daarom met een bepaalde intuïtie is de Floriade voor een halfjaar niet geschikt op de uitgekozen locatie, met als gevolg nog een woonwijk wat totaal de waarde en weergave ook niet kent!!. Men kan nu nog op een andere locatie in alle bescheidenheid met vraag en aanbod met het Kasteel als Kloppend "HART" nog een pracht van een toekomst teweeg brengen!!. Met een overvloeiing naar de bestaande stad zoals de stad Groningen het ook gewild zou hebben als ze de Floriade tot zich hadden gekregen!!.Dan pas maak je een gegarandeerde kans van slagen!!.Gemeenteraad Almere wil toch ook een studenten stad zijn.. Laat dan wat meer de culturele/fantasie de vrije loop!. En blijf niet plakken aan een vastgelopen scenario/debacle!!!. "Nogmaals alles in bescheidenheid met vraag en aanbod!!." Dan zullen de miljoenen terecht komen waar ze uiteindelijk ook toebehoren!!!!.

 • Joep janssen

   

  Bij twijfel niet inhalen. Er zijn bakken vol twijfel. Direct stoppen dus397197

  reageer
 • Rene

   

  Stop met de uitzinnige uitgaven cultuurcentrum 80 miljoen euro Floriade 30'miljoen euro Zorg eerst voor de hongersnood in almere onder Almeerse kinderen!

  reageer
 • Jk

   

  Hongersnood onder almeerse kinderen? De "save the children " reclame is voor almeerse kinderen? Dergelijke armoede bestaat gelukkig niet in Nederland

 • Joop servaas

   

  Laat de inwoners van Almere zich uitspreken bij referendum. Tv Programma's zoals "over de balk en ook dat nog" zijn al tenenkrommend genoeg met al die bestuurlijke blunders. Leren bestuurders dan nooit. Ik voorzie over een aantal jaren weer enorme overschrijdingen en vooral tekortkomingen in de financiën, waarbij de inwoners van Almere de wrange vruchten plukken en Almere weer negatief in het nieuws komt. Dit zie je toch gewoon gebeuren. Ik zou zeggen "laat het niet gebeuren".

  reageer
 • CM

   

  Er zijn, krijg ik het idee, weinig inwoners van Almere die de Floriade willen. N referendum lijkt me een goed idee

  reageer
 • Joep

   

  Stoppen is een goed idee. Kijk maar wat er van de vorige Floriade terreinen over is ....

  reageer
 • g. raad

   

  als er over één onderwerp gedurende langere tijd - zoveel maatschappelijke discussie is - zoveel uiteenlopende meningen zijn - de politiek verdeeld is - de plannen nog niet vastgesteld zijn dan volstaat eigenlijk maar één oplossing: een referendum onder de inwoners van Almere. Welke politieke partij durft het aan om zijn eigen opvatting opzij te zetten en de stem van de inwoners van Almere te laten spreken? De bal ligt op de stip voor een historische motie voor de gemeenschap van Almere!

  reageer
 • Jan2

   

  Helemaal mee eens! En dan uitbreiden met een kiesgerechtigd percentage van 50 procent voor de rest van de provincie. Want ook Flevolandse gelden verdwijnen in de Floriadeput.

 • Glas

   

  Top! Lijkt me een goed idee!

 • ron

   

  Uit alle onderzoeken tot heden die groot genoeg waren (dus niet die n misschien 30 man op een digiforum) blijkt dat het met het draagvlak onder de burgers wel meevalt. dus niet denken dat omdat hier iedereen tegen is, dat dat De mening van De almeerse burgers is. Het onderzoek is zo groot dat de betrouwbaarheid van de uitslag voldoet aan de eisen.

 • Ge

   

  Briljant idee! Na alle discussies kan dit helderheid gaan bieden. Laat ons - de inwoners - het nu maar zeggen. Ik ben voor het referendum Floriade!

 • KC

   

  Ik ben blij dat ik niet Almere woon. In Lelystad is het gelukkig niet door gegaan. In Almere betalen de burgers zodirect de hoofdprijs.

  reageer
 • Johanna

   

  De wethouder is niet weggestuurd maar heeft zelf ontslag genomen omdat het financieel niet ok was met de noordzuid lijn. Dit was veroorzaakt door zijn voorgangers. Hij heeft juist goed fincieel inzicht.

  reageer
 • Jos

   

  Hij kan zich in bewijzen door eerlijk te zijn en de "Floriade" lijken uit de kast te halen. Ik ben er van overtuigd dat hij erg geschrokken is van de puinhopen van zijn voorgangers. Ik heb respect voor een man die het falen van z'n voorgangers en het grootste deel van de raad blootlegt.

 • H.Visser

   

  Inderdaad afblazen en eerst de straten ouder dan 15 jaar verbeteren. De meeste straten in bijvoorbeeld de Muziekwijk ouder dan 15 jaar zien er niet uit.

  reageer
 • An

   

  Floriade... houd toch eens op met deze verspilling en stel prioriteiten gemeente Almere !!!

  reageer
 • Iemand

   

  Weg met die Floriade. Zorg eerst maar voor de jeugd en voor mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn.

  reageer
 • Toon

   

  Stoppen die onzin

  reageer
 • Robert

   

  Wat mij verbaast in de plannen zijn de bedrijfsterreinen. Als ik rond kijk in Almere zijn er een paar bedrijven die werkgelegenheid bieden en verder staat er veel leeg, vooral kantoorpanden. De vraag is dan ook of er wel belangstelling is vanuit het bedrijfsleven voor nog meer bedrijfsterreinen. Alles in de plannen van de wethouder zijn gebaseerd op de verkoop van deze bedrijfsterreinen en de verkoop van nog te bouwen woningen. De wethouder is niet voor niets weggestuurd uit Amsterdam vanwege slecht financieel management. Een Noord/Zuid lijndie veel meer heeft gekost dan deze wethouder had begroot. Dat wordt nog wat met die Floriade. Overigens slechte zaak om reserves in dit project te investeren. Voor zover ik weet is er nog nooit een Floriade geweest die met winst is afgesloten. Waarom deze in Almere dan wel ? Onverantwoord besluit van de gemeente.

  reageer
 • Ron

   

  sorry hoor maar beschuldig niet de verkeerde mensen. Herrema heeft de NZlijn niet begroot. en als je je echt in hem verdiept dan kom je ook heel andere dingen te weten dan wat je uit je onderbuik haalt. Je beeld wat hem betreft m.b.t. Amsterdam klopt niet. Google maar eens.

 • Posie Tievo

   

  Ik stem bij de komende raadsverkiezing uitsluitend nog op een partij die tegen de Floriade is. Als je alle Foriadestukken leest dan kun je alleen maar concluderen dat er een verlies van zeker 30 miljoen euro zal resteren. De PvdA wil niet meer terug omdat dit een speeltje is van hun ex wethouder Mulder en huidige wethouder Herrema. Bovendien kan aan politieke vriendjes en vriendinnetjes (Jannewietske) de kans worden geboden om ook uit de Floriadepot te graaien. Daarom politiek Almere geef de PvdA het nakijken en trek de stekker uit de Floriade.

  reageer
 • Jan

   

  Partijen die met de gemeente verkiezingen zich tegen de Floriade uit spreken zullen gaan winnen. Dus partijen wees verstandig stop gewoon. Dit hebben we in Almere totaal niet nodig

  reageer
 • hans

   

  Hopelijk kunnen deze partijen de rest van de raad wakker schudden. Als Herrema dan ook maar zijn ego opzij durft te leggen. Op deze ego-tripper zit Almere echt niet te wachten.

  reageer
 • dre

   

  Eindelijk verstandige mensen aan het woord en geen dromers die er een speeltje bij willen hebben wat de burgers een hoop geld kost'

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Zie ik hier nu een heuse camping ingetekend?

  reageer
 • ron

   

  ja die staat er vanaf het prilste begin in .. maar lees het aankomende bestemmingsplan.. in het concept van een paar maanden geleden .. daarin komt het woord camping zeer vaak voor en als je dat leest dan weten ze het blijkbaar zelf niet wat ze ermee bedoelen en wat ze zelf willen. want het is vreselijk vaag en tegenstrijdig in dat concept plan.

 • Moon

   

  Eindelijk een superkans om Almere te profileren. Wel zaak om het project niet volledig te laten leiden door goedbedoelende prominente " bestuurders" en bekende gemeentelijke adviseurs welke veelal niet zo realistisch zijn, vaak slechts de grote lijn en dromen najagen. Verstandig om een extra stuurgroep te vormen welke input levert, verkregen uit info en meedenk-acties uit onbekende hoek welke inzicht, realisme en overzicht hebben, ook wel gezond boerenverstand genoemd.

  reageer
 • Henk

   

  Jeetje, er zijn enkelingen die wakker zijn geschrokken. Wat de burger allang wist, begint nu ook eindelijk door te dringen in het Almeerse gemeentehuis. Stel Herrema persoonlijk aansprakelijk voor de toekomstige verliezen en dan nog eens kijken of ie zo graag de Flopriade wil. Politiek speeltje van Herrema om sier mee te maken. Ik ben benieuwd hoe Herrema de Flopriade blijft verkopen tegen beter weten in.

  reageer
 • johannes

   

  Liever "growing green banksaldo" dan "growing green city's".

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Een onderzoek naar wat de inwoners willen lijkt mij wel op zijn plaats. Tenzij de dictatoren het koste wat het kost willen. Het zal dan mij helpen wat te kiezen in 2018. Alle partijen die voor Floriade zijn, vallen af.

  reageer
 • Mariska

   

  Nou Hans, ik hoop dat je reactie sarcastisch bedoeld is. Het openbaar groen wordt amper nog onderhouden omdat er te weinig geld voor is, maar we kunnen ons wel in de schulden steken voor een Floriade waar de meeste inwoners van Almere geen voordeel van zullen hebben. Zolang er geen juichende cijfers zijn t.a.v. winstgevendheid van deze hele onderneming, zou ik de stekker eruit trekken.

  reageer
 • pieter

   

  Ik hoopte bij dit vooruitstrevende college al op de olympische spelen van 2032, of een start van de tour de France, blijkbaar is er geld zat.

  reageer
 • Kropie

   

  DE wethouder die dit moet regelen heeft een zeer goede naam in Amsterdam als het gaat om werkzaamheden, Metro Noord/Zuid.Hij is daar weggestuurd om de finc.reden om dat hij gokt met andermans geld voor grote projecten.Deze mislukten allemaal door deze man en wie deze man naar Almere heeft gehaald heeft zeker een bonus gekregen van wie "de slechtste"wethouder kan vinden.

  reageer
 • Hans

   

  Gewoon doorgaan met de Floriade. Almere ligt in het midden van het land en niet zo als Venlo. Het centrum fleurt er enorm van op. We krijgen een mooie tunnel voor de A6. Almere haven wordt verbonden aan stad. Kabelbaan over het weerwater, straks witchworld erbij. Dit zet Almere eindelijk eens op de kaart, 10 miljoen verlies is het dik waard. Bewoners van de film en stedenwijk krijgen veel meer woongenot.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hahaha, fantast, witchworld naast de icedome? Ik stel nogmaals voor: registreer de voorstanders en stel ze aansprakelijk voor winst of verlies. Iedereen tevreden.

 • Steven Stedenwijker

   

  De A6 verbetering gaat uit de rijksbegroting, is al aanbesteed en zal gewoon uitgevoerd worden. Deze staat eigenlijk los van de Floriade.

 • Jos

   

  Dream on... Die verbreding/verbetering van de A6 komt er ook wel zonder de Floriade. En Almere ligt dan wel centraler in Nederland, maar Venlo ligt weer veel dichter bij gebieden als het dichtbevolkte Ruhrgebied. Verder moet Almere concurreren met de evenementen in Amsterdam. Met een nieuwe woon-/kantorenwijk schieten Steden- en Filmwijk ook niet op. I.p.v. groen kaalslag en een failliete bouwput.

 • Richard

   

  Dit lees ik als sarcastisch... NB wel eens dat centraal ligt dus ok verwacht wel meer bezoek dan Venlo. Een tunnel? Er komt geen tunnel ... opfleuren centrum ... dat kan ook zonder floriade . Verbonden worden ... idd nu kunnen we elkaar nooit vinden raak elke keer weer de weg kwijt ... kabelbaan is nmm allang uit het plan ... dus trek je conclusie hoe dit te lezen .....

 • Van Haven

   

  Aparte argumenten : "Het centrum fleurt ervan op ?" Hoezo? "We krijgen een mooie tunnel voor de A6". Wie zit daar echt op te wachten? "Almere Haven wordt verbonden aan stad." Ook nu kun je heel makkelijk van Haven in Stad komen. De inwoners van Haven wonen veelal bewust in een rustig stadsdeel en willen helemaal geen eenheid met Stad vormen. "Bewoners van de film- en stedenwijk krijgen meer woongenot" Leg uit ?

 • Gerretsen

   

  Bedrijventerreinen worden afgeboekt........Op het Floriadeterrein wordt 47.000 m2 voor bedrijven bestemd.Er staat 180.000 m2 kantoorruimte leeg. Dit is toch om te huilen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Er staat geen 180.000 leeg en een bedrijventerrein is maar zeer gedeeltelijk kantoor. OOk is het grondoppervlak niet gelijk aan de gebouw-vierkantemeters. Oude troep moet gewoon gesloopt worden.

 • Toon

   

  Goed idee ! Ga lekker fietsen, er is genoeg groen in Almere !

  reageer
 • Carl Dekker

   

  Direct stoppen Op voorhand zeeeer verliesgevend Ook de veramtwpordelijke wethouder is niet direct nekend om zijn zuinigheid met andermans centjes

  reageer
 • Hans

   

  Niet voor niets van de partij Poen Van De Ander! jammer dat Yab Yum niet meer bestaat anders had hij daar zeker met zijn zaken relaties naar toe kunnen gaan. Die zaken kosten zijn toch aftrekbaar?

 • Nederduitser

   

  Na de enorme flop van de Floriade in Venlo is wel duidelijk dat er geen markt is voor zo'n evenement. Na jaren van boekhoudkundig goochelwerk, hebben gemeenten die al miljoenen zijn kwijtgeraakt, nog eens miljoenen uitgegeven om zich in te dekken tegen verliezen die nog kunnen opduiken in de toekomst... Almere, gebruik je verstand, en trap niet in deze valkuil, die er puur is om het ego van bepaalde bestuurders te strelen. Bestuurders die tegen de tijd dat de laatste schulden nog niet zijn afbetaald, al lang weer een nieuw baantje hebben.

  reageer
 • HR

   

  De burger heeft ook nimmer om dit evenement gevraagd, weer een paar bestuurders die last hadden/hebben van het Zonnekoning syndroom Zo snel mogelijk netjes afkappen

  reageer
 • Michael

   

  Lekker doorgaan met de floriade, met 200 000 inwoners zijn er genoeg die mee kunnen betalen aan een fiasco !!

  reageer
 • August

   

  Zoetermeer 9 miljoen gulden, Hoofddorp 8 miljoen Euro, Venlo 9 miljoen Euro. Het op de kaart zetten van een stad mag wat kosten, maar wie herinnerd zich nog opzienbarend van deze voorgaande versie's ?

  reageer
 • Guno Tjon

   

  Heeft men ook gekeken naar de op opbrengsten kant van de bezoekers aan de Floriade en naamsbekendheid en promo die zo'n evenement met zich meebrengt? Wellicht kan men maar sponsoren en of reklame aktiviteiten uitkijken. Het is niet gezegd dat men in deze kortzichtig is, maar inspraak zonder inzicht geeft uitspraken zonder uitzicht. Vaak roepen mensen uit maatschappelijk bewogenheid en zijn financieel economisch niet onderlegd

  reageer
 • kees d.

   

  Uit financieel economisch belang zou ik zeggen stoppen nu het nog kan. Het kost dan wel het geld dat het tot nu toe heeft gekost maar er komt helemaal niets meer bij. En van de kaart verkoop moet je het niet hebben. Tevens bezuinigen gemeenten op groen onder houd maar Almere legt een mega park aan dat onder houden moet worden. Dit kost tot ver na de Floriade nog steeds veel geld,

 • Geert

   

  Er is nog nooit een Floriade geweest die heeft afgesloten met een positief saldo. Hoe vrolijk er ook gegoocheld is met het schuiven van centjes.

  reageer
 • August

   

  De eerste editie's in Rotterdam 1960 en Amsterdam 1972 hebben wel winst gemaakt, het verlies is begonnen sinds 1982 met de derde in Amsterdam.

 • Brouwer

   

  Prima voorstel. Kost véél te véél. Brengt hoogst waarschijnlijk NIETS op, moet geld bij. En de locatie is ook rampzalig. Dus .......... stoppen.

  reageer
 • Jo de la Hiti

   

  Zelfs als je iets met deze partijen heb. LLijk mij dat de enig juiste conclusie. Gezien de financiële situatie. Als dat niet gebeurt is het duidelijk hoe de machtsverhoudingen van onder andere de Rabobank ligt en de daarbij gepaard gaande onder de tafel wereld

  reageer
 • Pzaal

   

  Eindelijk 2 partijen die na jaren gelukkig net op tijd wakker worden. Weg met de flopriade dat geld kan veel beter besteed worden aan andere dingen die wel nodig zijn.

  reageer
 • Jos

   

  Opvallend dat Groen Links niets van zich laat horen. Je mag toch van deze partij verwachten dat ze investeren in de ontwikkeling en het beheer van het Almeerse groene kapitaal: de bossen, parken, meren en natuurgebieden en niet in het vernielen ervan: de Floriade. Een totaal gebrek aan visie!

 • HM

   

  Met deze partijen ben ik het op andere vlakken absoluut niet eens, maar dit is een goed plan. Die hele Floriade is toch alleen maar ego opklopperij. Intussen is dat circus zover gegaan dat betrokkenen niet meer terug kunnen of willen zonder imago schade. En de belastingbetaler kan er weer voor opdraaien.

  reageer
 • Jeroen

   

  Heerlijk dat een objectieve kijk op dit gebeuren naar buiten komt. De wereld staat in brand, het geld raakt op, en de Floriade zet de bloemetjes buiten. Laten we eens meer vanuit zekeheden werken ipv aannamen dat alles wel goed zal komen als we miljoenen uitgeven. Succes!

  reageer
 • Pallmyra

   

  👍 Andermans geld uitgeven is altijd makkelijk!

 • R.G. Zijlma

   

  Ik denk dat dit het beste is voor de bevolking van Almere, zodat de greep in de reserves niet in grote zakken verdwijnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert