Politie vertrekt van terrein Lelystad Airport

LELYSTAD
De Politieacademie vertrekt uiterlijk in 2020 uit Lelystad. De academie heeft een bod van de Schiphol Group geaccepteerd om de grond en de gebouwen te kopen. Dat bevestigt directeur Erik Lagerweij van Lelystad Airport.

Door de verlenging van de start- en landingsbaan komt die vlak naast de gebouwen van de academie te liggen. Op het oefencircuit is baanverlichting gepland. De Politieacademie vindt dat zij hierdoor verkeerslessen aan politie, brandweer en ambulance niet meer goed en veilig kan geven.

De academie stapte in september naar de Raad van State, maar heeft die zaak nu ingetrokken. Ook wordt afgezien van een procedure voor een planschadevergoeding.

Volgens Lagerweij blijft de academie de gebouwen na opening van de vernieuwde luchthaven in 2018 nog twee jaar gebruiken. 

Door het afhaken van de Politieacademie doet de Raad van State naar verwachting in december alleen nog uitspraak over de bezwaren van twee omwonenden en de Vogelbescherming.
 

reacties (5)

 • Dirk2

   

  En zo zorgt de overheid weer goed voor zichzelf! Schiphol koopt uit en de reiziger (lees belastingbetaler) betaalt! En zo verziekt onze overheid met stip de Nederlanse economie!

  reageer
 • frits

   

  Betaalt de reiziger of de belastingbetaler? Volgens mij de reiziger, via zijn vliegticket, en het is eigen keuze of je vliegt en waarvandaan. De belastingbetaler kost het niets. Integendeel, de verkoop van overheidsbezit (politieacademie) levert nu juist wat op. Met verzieken van de economie heeft dit helemaal niets te maken. Het is juist een teken van economie dat oude functies (politieacademie) verdwijnen en er nieuwe met een hoger rendement (vliegveld) verschijnen.

 • Rob

   

  Mooi zo gaan die groentjes dan ook ergens anders controleren en niet meer op de lindelaan??

  reageer
 • .VV.

   

  En de ANWB gaat dee ook opzouten?

  reageer
 • Piet

   

  Die zijn al een tijdje weg. Het circuit is verkocht.

 • frits

   

  Mooi zo, dat biedt kans om de baan in de toekomst nog wat verder te verlengen, voor nog grotere vliegtuigen.

  reageer
 • Ja

   

  Ja, en met een bocht in die baan sluit hij mooi aan bij de vertrekhal van Schiphol !

 • lelystedeling

   

  Gisteren, tijdens de infomiddag over de toekomstplannen airport Lelysad werd ook door een betrokken ondernemer medegedeeld dat zowel RDW als Politieacademie verdwijnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert