Enorme vertraging op heropende A6

ALMERE
De A6 tussen Almere en knooppunt Muiderberg is sinds maandagochtend weer open. Er ontstonden meteen lange files. Rond 6.00 uur maandagochtend kon het verkeer nog doorrijden, maar tussen 6.30 uur en 9.30 uur stonden er lange files. Op het hoogtepunt was de vertraging ongeveer anderhalf uur.   

Dit weekend is er aan de weg gewerkt waardoor er ook zaterdag en zondag lange files ontstonden op de A27. Automobilisten moesten omrijden via die weg om naar Amsterdam te komen. 

Wenfiles door extra rijstroken
Er zijn maandagochtend extra rijstroken opengesteld tussen Almere Poort en Muiderberg. Door de verandering van de situatie is de verwachting van de ANWB en Rijkswaterstaat dat er de eerste dagen 'wenfiles' ontstaan. Daar komt maandag nog bij dat er in de avondspits mogelijk uitval van treinen is door acties van conducteurs. De verwachting is dat er daarom ook extra auto's op de weg zijn. 

De extra aangelegde rijstrook tussen de Hollandse brug en knooppunt Muiderberg is nog niet open. Dat komt volgens Rijkswaterstaat door werkzaamheden aan het ecoduct en de werkzaamheden aan het knooppunt Muiderberg. Het ecoduct moet eind november klaar zijn, het vernieuwde knooppunt pas volgend jaar.  

Opspattend grind 
Op twitter klagen automobilisten die maandagochtend over het nieuwe weggedeelte reden dat ze schade hebben door opspattend grind. Rijkwaterstaat zegt dat mensen die schade hebben door de werkzaamheden zich kunnen melden. Er wordt dan gekeken of  ze recht hebben op schadevergoeding. reacties (18)

 • Sjaak

   

  Door deze vertraging ben ik zoals vele weer 7 afspraken misgelopen.

  reageer
 • Sjon

   

  Idd...Minder files in de oude situatie. Spitstrook niet meer voor Almeerders ri Amsterdam ook n afknapper. Was nogal eens een ontsnapping uit de gekte. Maar goed.. moderne tijden. Maar niet alle veranderingen zijn verbetering. Al moet wel gezegd worden dat asociale ritsers (doordouwen tot einde strook) ook n flinke oorzaak zijn. Die ritsstroken vormen geen verbeteren. Asos kunnen die potentiële verbeteren niet aan.

  reageer
 • pepe

   

  Wat jij asociale ritsers noemt, Sjon, is de enige juiste manier van ritsen. Op die manier wordt de gehele capaciteit van de rijbaan benut.

 • TvG

   

  Ik ben inmiddels het overzicht kwijt maar heb toch sterk het gevoel dat voordat alle wegenbouw acitviteiten begonnen we minder vaak en minder lang in de file stonden. Wanneer gaan we nu echt iets merken van deze honderden miljoenen aan investeringen?

  reageer
 • RonaldB

   

  TvG, ik weet het niet zeker, maar ik schat zo in als alles klaar is. Dan zijn er vanaf Buiten 2x4 rijbanen tot aan Poort. Van daar op de A1 2x5 met wwisselend 2 banen extra in de spits

 • Bibi

   

  Ben bang dat we nog heeeel lang moeten wennen!

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Ik denk dat er menig auto meer op de weg vandaag is in verband met de staking vanmiddag door Ns-personeel in amstedam.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk Zaan

   

  Is er ook een verwenfile?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Qua files is het één en al verwennerij de laatste tijd.

 • Ed

   

  Vanochtend was het inderdaad geen "wenfile", maar gewoon een "ritsfile" Mogen Rijkswaterstaat en ANWB ook gewoon toegeven toch? Velen zullen na de blokkade van afgelopen weekend op een iets beter resultaat gehoopt hebben.

  reageer
 • Frank

   

  Hoezo 'wennen' aan de nieuwe situatie?!? Sinds het ontstaan van de Flevopolder rij je al in exact dezelfde richting naar Amsterdam! Het enige verschil zijn de verkeersborden boven de weg. Moeten deze mensen ook 'wennen' als ze thuis de badkamer verbouwen? Wat een onzin. Rij gewoon zoals je altijd heb gereden en ga niet rustig om je heen kijken naar de vernieuwde situatie.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Jaja, u eindigt op de A9 terwijl u naar de A10 had gewild. Goedemorgen.

 • Jan

   

  Gelukkig hoef ik deze week niet naar amsterdam, veel plezier op de a6 en a1!

  reageer
 • Ns-r

   

  Beste flevolander.. Niet alleen de conducteurs....ook vanuit de machinisten...

  reageer
 • Richard

   

  File blijft natuurlijk, ook na gewenning. Dat kan toch niet anders: van 5 naar 4 naar 3 banen, tweeënhalve baan de A1 op. Één grote trechter!!! En ook geen wisselstrook toegang meer vanaf de a6. Kortom de capaciteit is kleiner dan vorige week.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  De capaciteit is zelfs iets groter, omdat de scheiding tussen wisselbaan en de verbindingsweg niet meer hebt. Het probleem is wel dat veel mensen uitsluitend de 2 rechterrijstroken gebruiken en de linkerrijstrook nauwelijks gebruiken. Gemakkelijk op te lossen door links te blijven rijden en bij het splitsingspunt van de taper gebruik te maken. De rijders op de rechterrijstroken mogen namelijk bij de taper niet naar links opschuiven.

 • Daan

   

  Is de wisselstrook nu nog bereikbaar? Snapte er niet zoveel van vanochtend. Laatste stukje is gewoon "2 baans" naar de A1. Vind je het gek dat er files ontstaan. Maargoed, niet zoveel klagen. Het wordt er allemaal mooier op straks.

  reageer
 • Rutger

   

  Die indicatie van vertraging (meer dan 60 minuten) slaat doorgaans nergens op. Kwartiertje langzaamaan en je bent op de A1. Overdrijven is ook een vak.

  reageer
 • Erik

   

  Nergens last van op de fiets! Geen file en geen opspattend grind. Daarnaast al mijn workout gehad, hoef dus niet meer naar de sportschool.

  reageer
 • Tom

   

  Fijn voor jou Erik. Maar voor veel forenzen helaas geen optie vanwege de afstand of het onbreken van een douche op het werk. Trouwens: op de kwaliteit van de fietpaden richting Amsterdam valt ook wel het een en ander aan te merken.

 • Flevolander

   

  Iedereen weet dat er file staat, er is voor gewaarschuwd. Misschien de trein ofzo Oh nee ..... acties verwacht van de conducteurs. Dus wat nu ? later uit huis misschien of vrij nemen.

  reageer
 • kees d.

   

  Vertel wat is een "wenfile"? Heeft dat te maken met asodrivers die hun gedrag niet wensen aan te passen?

  reageer
 • harold

   

  Vreemd is de linkerbaan die manier de splitsing weer ophoudt daar staat een pijlwagen. Verder 3 banen richting Amsterdam

  reageer
 • Zwaait vanuit de bus

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert